Otomobil Audi’den Paris’te dünya prömiyerleri serisi

Audi’den Paris’te dünya prömiyerleri serisi

27.09.2012 - 14:23 | Son Güncellenme:

Paris Motorshow’da Audi A3 ailesinin 5 kapılı versiyonu A3 Sportback, ailenin sportif üyesi S3, dünyada lansmanı online yapılan ilk model olan RS 5 Cabriolet ve üretilen ilk dizel S model olan SQ5 TDI ilk kez otomotiv tutkunlarıyla buluşuyor.

Audi’den Paris’te dünya prömiyerleri serisi

Audi, gelecekteki Q modellerinin tasarım diline ışık tutan Crosslane Coupe Concept’i de ilk kez görücüye çıkarıyor.

A3 Sportback, Teknolojiyle bir adım önde

İlk olarak Cenevre Motorshow’da gösterilen ve kompakt sınıfa getirdiği ilerici teknolojilerle büyük bir hayran kitlesi oluşturan A3 Coupe’nin 5 kapılı versiyonu olan A3 Sportback, Audi’nin Paris Motorshow’da sergileyeceği modellerin başında geliyor. A3 Sportback’i 3 kelime ile özetlemek mümkün: sportif, çok yönlü ve ilerici... Audi’nin ultra hafif yapı teknolojisi sayesinde, A3 Sportback standartları yeniden belirleyen bir ağırlığa sahip ve selefine göre 90 kg daha hafif. A3 Sportback, güçlü ve verimli motor yelpazesi, premium kompakt sınıfta devir açacak sürücü destek sistemleriyle, Audi’nin ‘Teknoloji ile bir adım önde’ sloganının hakkını veriyor.

Sportif S3, güç ve verimliliği buluşturuyor

Audi’nin 2013 yılının ikinci çeyreğinde pazara sunmayı planladığı S3, 2.0 TFSI motoruyla sağladığı 300 hp’lik güç ve 380 Nm’lik tork değerine karşılık 100 km’de tükettiği 6,9 litre yakıt tüketimi değeriyle çıtayı daha da yükseltiyor. Sıradışı bir performans sergileyen S3, 0’dan 100 km/s’e S tronic şanzımanla 5,1 saniyede, manuel şanzımanla ise 5,4 saniyede ulaşıyor. Elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış hıza sahip S3, S tronic ile donatılan versiyonunda 100 km’de ortalama olarak yalnızca 6,9 litre, manuel versiyonunda ise 7,0 lt yakıt tüketiyor. Etkileyici güç ve verimliliğin yanısıra son derece çevreci de olan 2 litrelik motor kilometre başına 159 gram CO2 emisyonu değeriyle de bunu kanıtlıyor.

Audi RS 5 Cabriolet

Audi’nin ilk olarak Paris Motorshow’da ziyaretçileriyle tanıştıracağı bir diğer modeli ise, dünyada online olarak lansmanı yapılan ilk model olarak tarihe geçen RS 5 Cabriolet. Lansmanı geçtiğimiz günlerde tüm dünyada aynı anda internet üzerinden gerçekleştirilen ve RS ailesinin en yeni üyesi olan RS 5 Cabriolet zarafet ve gücün benzersiz bir bileşimi. RS 5 cabriolet, 450 Hp’lik güç üreten 4,2 FSI motoru ile sıfırdan 100 kilometre hıza sadece 4,9 saniyede ulaşıyor. Mat alüminyum ızgarası ve 15 saniyede açılıp kapanan tentesi ile öne çıkan RS 5 Cabriolet sportif sürüş, konfor ve verimliliği bir arada sunuyor.

Sadece 50 adet üretilecek: SQ5 TDI Audi exclusive concept

quattro GmbH’nin geliştirdiği, sınırlı sayıda üretilecek olan ve geleceğin yeni tasarım çözümlerini barındıran performans SUV’si SQ5 TDI Audi exclusive concept, Audi’nin Paris Motorshow’da sergileyeceği bir başka model. Q5 model serisinin en üzerinde yer alan ve Audi tarihinin ilk dizel S modeli olan, 313 hp’lik SQ5 TDI, iç ve dış tasarımda sunduğu yeni çözümleriyle sıradışı. 2013 yılının ilk çeyreğinde üretimine başlanılması planlanan SQ5 TDI Audi exclusive concept’ten sadece 50 adet üretilecek.

100 kilometrede 1.1 litre yakıt tüketimi: Crosslane Coupe Concept

Teknoloji, mühendislik ve tasarımın yepyeni bir bileşimi olan Crosslane Coupé Concept, Audi’nin yeni nesil Q modellerin tasarım diline ışık tutuyor. Konsept otomobil, üç farklı malzemeden oluşuyor: Alüminyum, karbon fiber takviyeli polimer (CFRP) ve cam elyaf takviyeli polimer (GFRP). Yüksüz ağırlığı 1390 kg olan Crosslane Coupé Concept, Audi’nin hafif konstrüksiyon ilkesi Audi Ultra teknolojisinde gelinen son noktayı gözler önüne seriyor. Özel tasarım 1.5 litre üç silindirli TFSI motorun (130 hp) yanı sıra iki elektrikli motora (68 hp ve 116 hp) sahip konsept, 100 km’de yalnızca 1,1 litre yakıt tüketiyor ve kilometrede yalnızca 26 gram karbon değerine sahip. Crosslane Coupé Concept, çıkarılabilir tavanı ve Audi connect konsepti çerçevesinde sunulan özel hizmetleriyle genç ve sportif müşterilere hitap eden kozmopolit bir otomobil.