Otomobil Audi’nin Elektrikli R8'i, Sipariş Üzerine Yapılacak!

Audi’nin Elektrikli R8'i, Sipariş Üzerine Yapılacak!

27.02.2015 - 12:35 | Son Güncellenme:

Cenevre Otomobil Fuarı gelecek hafta kapılarını açacak. Fuarda sürücülerin karşısına çıkacak olan araçlar da, ufaktan belli olmaya başladı.

Audi’nin Elektrikli R8i, Sipariş Üzerine Yapılacak

Cenevre Otomobil Fuarı gelecek hafta kapılarını açacak. Fuarda sürücülerin karşısına çıkacak olan araçlar da, ufaktan belli olmaya başladı. Bu araçlardan biri, Audi’nin yeni nesil benzinli ve elektrikli R8'i.

Haberin Devamı

R8'in V10 benzinli motoru, sahip olduğu özelliklerle göz dolduruyor. Maksimum 640bg güç üretmesiyle dikkat çeken motora sahip olan bu model, ne yazık ki elektrikli motoruyla yollarda görülecek olan R8 e-tron kadar ilginç değil. Elektrikli modelin kullandığı motor, V10 kardeşi kadar güçlü olmasa da, sunduğu üst düzey performansıyla dikkatleri üzerine çekmesini biliyor. Motor, R8'i 100km/s’ye yalnızca 3.9 saniyede çıkarıyor. Bu rakam, benzinli R8 ya da Tesla Model S P85D’in gerisinde kalsa da, aracın performans konusunda ne kadar üstün olduğunu gösterir nitelikte.

93kWh pile sahip olan R8 e-tron’un menzili de dikkat çekici: 2 saatten az bir sürede tam şarj edilebilen piller, aracı 450km kadar götürebiliyor. Bu şarj süresine bu menzil, oldukça iyi diyebiliriz. Araç, özellikle şehir içi kullanımda sahibine herhangi bir sıkıntı yaşatmayacaktır. Audi R8 e-tron’un en can sıkıcı yanı, elbette ki fiyatı olacak. Fiyat hakkında henüz bir bilgi yok; ancak bu aracın seri üretime geçmeyip yalnızca sipariş üzerine üretileceği bilgisi, fiyatının da astronomik seviyelerde olacağını gösterir nitelikte. Hoş, benzinli kardeşinin de kendinden pek bir farkı olmayacaktır bu konuda.

Elektrikli araçların yanı sıra, gelecekte karşımıza bolca çıkacak bir de sürücüsüz araç furyası başlamış durumda. Bilim kurgu filmlerinde öngörüldüğü gibi uçan arabalarımız olmayacak; ancak areaçlar, sürücülere olan ihtiyacını her geçen gün azaltmaya devam ediyorlar. ve BMW gibi devlerin yanı sıra, Google, , Nokia ve gibi firmaların da bu konuya önem vermesi, gelecekte bu araçlardan yollarda bolca göreceğimizin habercisi.

Audi R8'in videosunu, aşağıdan izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

.