Gündem Avcı, 2. kitabı yazıyor

Avcı, 2. kitabı yazıyor

25.12.2014 - 08:59 | Son Güncellenme:

Yargıtay tarafından 'Devrim Karargah' örgütü davasında aldığı hapis cezası onanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın twitter adresinde dikkat çeken detay...

Avcı, 2. kitabı yazıyor

Daha önce "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabı yazan Avcı, twitter biosunda kitabının ikincisini yazacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Avcı, 2. kitabı yazıyor

KARARI DEĞERLENDİRDİ

Avcı, dün Habertürk Özel programına konuk oldu. Yargıtay'ın "Devrimci Karargah Örgütü" davasında "örgüt üyelerine yardım" suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onaması üzerine açıklamalarda bulunan Hanefi Avcı, şunları söyledi;

Benim hayatım sol örgütlerle mücadeleyle geçti. Cemaatin acelesi vardı, bir an önce susturulmam gerekiyordu. Bir kişi hariç benimle birlikte yargılanan insanları tanımıyorum. Yargıtay'daki ceza benim için sürpriz değildi. Cemaat yargıyı ele geçirdi, her başta alkışladı. Cemaat kendine göre suçlu ilan ediyor, bunu hayata geçirmek için yukarıdan talimat veriliyor. Yargıya hükümetin müdahalesi çok kolay değil. İktidarın müdahelesi suni olur, yargının kendisinin müdahale etmesi lazım. Kitabım sadece cemaati değil, onla birlike cemaate imkan veren hükümeti de eleştiriyordu.

Haberin Devamı

Kitabımda anlattığım olayların bir kısmını müfettişler tahkik etmeye kalktılar, hiçbiri görevini yapmadı. Türkiye'de devletin kendi içinde enformasyonu yoktur.

EN AZ 4 5 YIL DAHA YATMAM GEREKİR

En 4-5 yıl daha yatmam gerekir. Şu anda karara karşı bizim müracaat edebileceğimiz bazı kanun yolları var. Devlete değil akla, vicdana güveniyorum. Mahkemeler yorum yaparak hukukun önünü açtı. Cemaatin özel bir kasıtla beni tuttuğu açık. Bana ceza vermek için bahane arandı. Örgüt mensubu statüsünde olduğumuz için daha dar irtibat imkanımız oldu.

Ölçüsüzlük ve sınırsızlık vardı, o gün için hukuk yoktu. Fikrin namusu olan çok insanlar vardı. Kitap yayınlandığı zaman belli medya uzak durdu. Cemaat denilen olgu sadece iktidarın karşısında bir güç değildir. Devlet kendi görevini kendisi yapması gerekir, teslim ederseniz olacağı budur. Cemaatle herhangi bir temasım olmadı. Cemaat mensubu kendi dünyasında yaşadığı sürece varlığından rahatsız olmam. Cemaat siyasi aktör olarak ortaya çıktığı için hükümetle karşı karşıyalar.

ASIL SUÇLU POLİSLER, SAVCILARDIR

Türkiye'de hiçbir bakan kimin nasıl dinlendiğini bilmiyor. Cemaat operasyon öncesi kamuoyunu oluşturmak için önce kendi mensuplarına bilgi veriyor. Asıl suçlu polisler, savcılardır. Basın mensuplarının çizgiyi aşıp aşmadığı zamanla belli olur. Cübbeli Hoca'ya da Aziz Yıldırım'a da kumpas kuruldu. Bir bardakla isterlerse sizi terör üyesi yapabilirler. Cemaat insanları iftira atmak için dinliyor. Cemaat hala iktidara karşı alternatiftir.

Haberin Devamı

DAHA YÜZDE 10'U ÇIKMADI
Cemaatin yaptığı suçların henüz yüzde 10'u çıkmadı, daha çıkacak. Daha yeni komplolar da ortaya çıkacak. Cemaate yönelik operasyonda haddin aşılmasına da karşıyım, sadece yaptıklarının hesabı sorulsun.
Hükümet çok şey yapmaya kalkabilir ama herkese hükmedemez. Hükümetin cemaate yönelik operasyonda cemaatten daha hakkaniyetli olacağını düşünüyorum. Hükümetin ve devletin, operasyonlar sürecinde yaşanan mağduriyetleri gidermesi lazım. Hükümetin bu soruşturma sürecine fazla karışması sadece yeni sorun doğurur, hükümet puan kaybeder.
BALYOZ DAVASI
Balyoz Davası'nda ortaya çıkarılan belgelerin çoğu sahte.