Ankara Avcılar'da 'Uçan Kütüphane' Açıldı

Avcılar'da 'Uçan Kütüphane' Açıldı

06.11.2017 - 19:27 | Son Güncellenme:

Alman Kültür Merkezi (Goethe-Institut İstanbul) tarafından, destekleyici "göç ve uyum programı" çerçevesinde hayata geçirilen "Uçan Kütüphane" Sultanbeyli'den Avcılar'a taşındı

Avcılarda Uçan Kütüphane Açıldı

İSTANBUL (AA) - Alman Kültür Merkezi (Goethe - İnstitut İstanbul) tarafından, destekleyici "göç ve uyum programı" çerçevesinde düzenlenen "Uçan Kütüphane", Avcılar Yeşilkent Mahallesi'ndeki Milli Egemenlik Parkı’nda açıldı. Proje ilk olarak Mardin'de faaliyete geçirilmiş, daha sonra ise İstanbul Sultanbeyli'ye taşınmıştı.

Haberin Devamı

Avcılar Kaymakamlığı, Avcılar Belediyesi ve Yuvam Derneği iş birliğiyle Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirilen açılışa, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Alman Kültür Derneği Koordinatörü Tijen Togay, Yuvam Derneği Başkanı Erdem Vardar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan tören, kurdele kesimiyle devam etti.

Açılışta AA muhabirine açıklama yapan Yuvam Derneği Başkanı Vardar ‘’Bu projede 1 sene boyunca Yeşilkent’teki tüm çocuk ve gençler için, çok çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Aynı zamanda bir sosyal uyum projesi Yeşilkent’te yaşayan hem Suriyeli hem Türk vatandaşlarına bir arada hizmet vermeyi amaçlıyor. Çocukların ve gençlerin özellikle okul dışında kalan vakitlerini değerlendirmeye yönelik etkinliklerimiz olacak. Sanat, kültür, edebiyat, tiyatro, okuma günleri ve sirk gibi çok çeşitli etkinliklerimizi, bir yıl burada devam ettireceğiz.’’ dedi.

Haberin Devamı

Açılış, akrobasi gösterileri, patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu dağıtımıyla sona erdi.