Gündem AVM driftçilerine polis baskını

AVM driftçilerine polis baskını

09.01.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir AVM’nin otoparkını mesken tutarak, otomobilleri ile “Drift” yapan sürücülere, polis müdahale etti. 13 sürücüye 6 bin lira ceza kesildi. Drift Kulübü Başkanı Burak Ünal, araçlarıyla tehlike yaratan gençleri uyararak, amatörler için yeni proje hazırladıklarını anlattı.

AVM driftçilerine polis baskını

Bayrampaşa’daki bir AVM’nin otoparkında özellikle akşam saatlerinde bir araya gelen “Drift” tutkunları, yaptıkları tehlikeli hareketler sebebiyle çevredekilerin tepkisine sebep oluyor. Hiçbir güvenlik önlemi almayan sürücülerin ölümle burun buruna geldikleri korku dolu anları görenler polise ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

GÖZCÜ TUTUP POLİS GELMEDEN KAÇIYORLARDI

İhbar üzerine harekete geçen Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri AVM otoparkının güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Kayıtlarda, Drift yapan sürücülerin, ikili kalkış yarışı “Drag” , araç etrafında dönme, otopark direkleri arasında “Slalom” gibi tehlikeli hareketler yaptıklarını belirledi. Kendileri dışında otoparka gelenler için risk oluşturan sürücü grubunun gözcüler vasıtasıyla, devriye polisleri gelmeden kaçtığı belirlendi.

GÖZCÜLERİ HABER VEREMEDEN BASKINA UĞRADILAR

“Drift” sürücülerinin toplanma zamanını takibe alan polis önceki gün aynı şekilde yarış için toplananlara yarışa geçemeden operasyon düzenledi. Gruptaki şüpheliler önce gözaltına alındı, ardından 13’üne 6 bin lira ceza kesildi. Polisin, belirlenen yerlerde ve şehir genelinde bu tehlikeli yarışı yapanlara yönelik olarak takibinin devam edeceği öğrenilirken özellikle genç sürücülerin tehlikeli hareketleri ile ilgili konuşan Drift Kulübü Başkanı Burak Ünal, bu konuda yeni bir çalışma yaptıklarını belirterek Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Drift antrenmanlarının yapıldığını ve eğitim verildiğini ifade edip, bu sporun geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

ŞAHİN " YAPTIĞIMIZ SPORA GÖLGE DÜŞÜRÜYORLAR"

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) çatısı altında kurulan Drift Kulübü Başkanı Ünal açıklamasında, "TOSFED genel kuralları çerçevesinde yarış otomobillerimiz ve pistlerimizde aldığımız her türlü güvenlik önlemlerine rağmen caddelerimizde kendilerinin ve başkalarının hayatını hiçe sayarak tehlikeli otomobil kullananlar ile aynı başlık altında medyada haber olması yaptığımız motor sporuna gölge düşürmektedir. Caddelerde hiçbir şekilde kabullenmediğimiz bu sürüş tarzının önlenmesinde katkımızın olması amacı ile 2018 senesinde faaliyetlerimize bir yenisini ekleyerek çeşitli tarihlerde arkadan itişli otomobili olanlara güvenli pist ortamında etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Buradaki temel amaç hız tutkusu olan gençlerimizin caddelerden piste çekerek hız tutkularını daha güvenli ve emniyetli bir şekilde yapılmasını sağlamak, Drift motor sporu ile tanıştırmak ve onlara bu spor dalında bir kariyer yapması için fırsat sunmaktır" dedi.

Haberin Devamı

DRİFT NEDİR?

Drift; viraja, arkadan kayma açısının öne göre daha fazla olması ve sürücünün virajın açısına göre aracını ayarlaması sonucu oluşan; viraj içerisinde ilerleyerek, gerektiğinde direksiyona ters kontralar vererek araç sürme tekniğidir. Buna sürüceler "yanlama" adını da vermektedir. Bu hareketi yapmak için arka tekerler patinaj yaparak döndürülmektedir. Özel bir sürüş tekniği gerektiren drift yarışlarında, patinaj sırasında yaşanan sürtünemeden ötürü her turda arka lastikler değiştirilmektedir.