Ekonomi Avrasya’da hedef yıl sonu garanti!

Avrasya’da hedef yıl sonu garanti!

28.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Avrasya Tüneli hizmete açıldığında günlük 20 bin araç geçişi gerçekleşirken, bugün sayının 50 binin üzerine çıktığını belirterek, “Yıl sonuna kadar günlük 68 bin 500 araçlık geçiş garanti rakamlarına ulaşacağımıza inanıyoruz. Hatta en geç 2020’de Avrasya Tüneli garanti ödemesi almak yerine devlete para öder hale gelecek” dedi.

Avrasya’da hedef yıl sonu garanti

Arıoğlu, Avrasya Tüneli’nde araçların 51’inin Avrupa yakasından Anadolu’ya, yüzde 49’nun ise Anadolu yakasından Avrupa’ya geçiş yaptığına işaret ederek, “Avrasya Tüneli’nin bulunduğu güzergahın en kısa yol olduğu, ilgili navigasyon uygulamalarında da açıkça gözükmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arıoğlu, 2 bin 23 metre ile dünyanın en büyük orta açıklığına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımına da devam ettiklerini söyledi.

Arıoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nden daha çok tır ve otobüs geçişinin olacağını, kaçak geçişlerin önüne geçmek için de ilk aşamada bariyer sistemi düşündüklerini, ilerleyen süreçte hem Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), hem de Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) olacağını söyledi.