Gündem Avrupa Birliği fonu kazalara karşı kullanılacak

Avrupa Birliği fonu kazalara karşı kullanılacak

12.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, 10 işçinin öldüğü asansör kazası ve 1 kişinin öldüğü damper kazasının ardından Bakanlar Kurulu’nda alınan, “AB kararını” Milliyet’e açıkladı.

Avrupa Birliği fonu kazalara karşı kullanılacak

Kazaları önlemeye yönelik mesleki eğitimler, tedbirler alma ve layıkıyla teftiş yapmak için AB fonlarının kullanılacağını belirten Bozkır, “Bu bile AB ile bu ilişkinin devamındaki yararın önemli bir misalini teşkil ediyor” dedi. Bozkır, Milliyet’e şu bilgileri verdi:
“AB müktesebatı nedir dediğinizde, damperli bir kamyonunun öyle damperi kalktığı anda gaz pedalının devreden çıkmasıdır.
AB’nin çok önemli disiplin ve yönetmelikleri var. Biz, 2012’de çalışma hayatı ilgili kanunu çıkarttık. Sonra 36 yönetmelik devreye girdi. Ama uygulamada kültürün gelişmesi lazım. Asansör kazası yüreğimizi yaktı. AB’nin IPA fonlarından, meslek içi eğitimin geliştirilmesi ve bu sorunları birlikte çözme kültürünün gelişmesi için daha fazla yararlanacağız. Başbakanımız, ILO Anlaşması’nın da ilk imkânda TBMM’de onaylanması talimatını verdi.”