Manisa AVRUPA’DAN DÖNEN ÖĞRENCİLER KAYMAKAM GÜVEN’İ ZİYARET ETTİ

AVRUPA’DAN DÖNEN ÖĞRENCİLER KAYMAKAM GÜVEN’İ ZİYARET ETTİ

13.03.2015 - 17:43 | Son Güncellenme:

.

AVRUPA’DAN DÖNEN ÖĞRENCİLER KAYMAKAM GÜVEN’İ ZİYARET ETTİ

“Bilgi Çağında Muhasebe” Projesi kapsamında Almanya’da düzenlenen 15 günlük staj programından dönen Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, Kaymakam Murat Güven’i makamında ziyaret ederek yurt dışında gördükleri staj ve dersler hakkında bilgiler verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Okul Müdürü Metin Damar ve öğretmenleri ile birlikte Kaymakam Murat Güven’i makamında ziyaret eden öğrenciler, staj programı kapsamında Almanya’da edindikleri deneyimlerini paylaştı. Yapılan staj programıyla ilgili Kaymakam Murat Güven’e bilgi veren öğrenciler, staj programı kapsamında 30 öğrenci ve 5 öğretmen ile birlikte 15 gün boyunca Almanya’da staj faaliyetleri ve bazı geziler düzenlediklerini söylediler.
Staj programının verimli geçtiğini ifade eden öğrenciler, “Öğrenci arkadaşlarımızla birlikte 15 gün boyunca staj eğitimimiz oldu. Bu eğitim kapsamında bazı okullara ziyaretler gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yine program çerçevesinde gezilerimiz oldu. Genel anlamda çok güzel bir eğitim programımız oldu. Öğrencilerimiz, bu program sayesinde meslek hayatlarında kullanabilecekleri çok iyi deneyimler kazandılar.” diye konuştular.
Kaymakam Murat Güven öğrencilerin Avrupa ile entegre olması açısından yapılan projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz, Avrupa kenti görüp oradaki örgün eğitiminde edindikleri bilgileri pekiştirerek farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilerimizin ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerine inanıyorum. Bu tür Projelerin artırılması konusunda okulumuzun gayretini tebrik ediyorum" dedi.
Avrupa’daki tecrübelerden faydalanmanın önemli olduğuna vurgu yapan Murat Erkan, “Yapılan staj programı öğrencilerimizin kendi alanlarındaki deneyimleri görmek, Avrupa’daki uygulamaları yerinde izlemek ve stajlarını yapmak açısından oldukça önemli. Bu açıdan staja giden öğrencilerimiz ülkemizle, oradaki eğitimi kıyaslama fırsatı da yakalamış oldular. İnşallah öğrencilerimiz, orada edindikleri deneyimleri de pekiştirerek, topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sunacaklar.” şeklinde konuştu.