Gündem Avrupa’dan maddi değil sosyal yardım talebi

Avrupa’dan maddi değil sosyal yardım talebi

25.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB dönem başkanlığını üstlenen Lüksemburg’da gerçekleşen Avrupa İşleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Avrupa’dan maddi değil sosyal yardım talebi

Toplantıda konuşan Bozkır, Avrupalı mevkidaşlarına terör ve mülteci krizine ilişkin gelişmeleri değerlendiren bir metin de dağıttı.

Haberin Devamı

Bakan, Suruç’ta 32 kişinin öldüğü saldırının Charlie Hebdo, Danimarka ve Tunus’taki saldırılardan farkı olmadığı belirtti. Avrupalı mevkidaşları da toplantı sırasında Bozkır’a Suruç saldırısı ile ilgili başsağlığı dileklerini iletti. Dağıtılan metinde, Avrupa ülkelerinden bilgi ve istihbarat paylaşımı konusunda sıkı işbirliği yapılması çağrısında bulunuldu, Türkiye’nin mülteciler için 6 milyar dolar harcadığı hatırlatıldı.

Para yardımı istenmediğini vurgulayan Bozkır, Avrupa ve uluslararası topluma yönelik beklentilerin başında mültecilerin eğitimi, iş fırsatları, sağlık hizmetleri, sosyal katılım projeleri konusunda yardım edilmesinin geldiğini belirtti. Eğitimsiz ve işsiz mültecilerin IŞİD’e daha fazla katılım ve suç oranlarının yükselmesi anlamına geleceğini vurgulanırken, “Bu sadece bugün için ciddi bir problem değil, çocuklarımız ve hatta torunlarımız için de ve sadece Suruç için değil Londra, Paris ve Kopenhag için de ciddi bir meseledir” denildi. Bozkır AB’nin bu konuda yardım etmek için gereken kapasiteye sahip olduğunu söyledi.