Kastamonu AVRUPA ENDURO ŞAMPİYONASI, KASTAMONU’DA YAPILACAK

AVRUPA ENDURO ŞAMPİYONASI, KASTAMONU’DA YAPILACAK

12.12.2014 - 20:42 | Son Güncellenme:

.

AVRUPA ENDURO ŞAMPİYONASI, KASTAMONU’DA YAPILACAK

Vali Şehmus Günaydın, Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın Kastamonu’da yapılacağını açıkladı.
Vali Günaydın, geçtiğimiz aylarda Azdavay ilçesinde yapılan Enduro yarışlarının ardından çok daha büyük bir organizasyonun Kastamonu’da gerçekleştirileceğini ifade ederek, Kastamonu’nun yeni bir şampiyonaya daha imza atmaya hazırlandığını kaydetti.
Yapılan incelemelerin ardından Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası’nın Kastamonu’da yapılacağını açıklayan Vali Günaydın, “Bu organizasyon, Kastamonu adına büyük önem taşıyan şampiyona taşıyor. 16-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak. Yarışlar için şimdiden 150 ön başvuru olduğu belirtildi. Yapılacak olan bu büyük organizasyonun ilimize çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bu organizasyon ile tanıtımda turizmde önemli mesafeler kaydettik. Buraya gelen federasyon yetkilileri giderken bize pisti çok beğendiklerini ve buranın Türkiye’nin en iyi pisti olduğunu söylediler. Federasyon bize; ’biz buraya bir uluslararası yarış getirmek istiyoruz buna ne dersiniz’ dediklerinde biz de bunu olumlu görmüştük. Dün nitekim sonuçlandı ve Uluslararası Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası 16-17 Mayıs tarihleri arasında ilimizde, Azdavay parkurunda yapılacak. Bizim spor turizmi macera turizmi olsun daha ileriye götürmek hedeflerimiz arasında. Bu nedenle bu yarışmanın ilimizde yapılması ilimizin turizmine sporuna, tanıtımına fevkalade katkılar sağlayacak” dedi.
Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerince yapılan görüşmeler sonucunda şimdiden 150 ön başvurunun olduğunu anlatan Vali Günaydın, “Bu çok ciddi bir rakam. Federasyon yetkilileri bu sporcu sayının artacağını söylüyorlar. İlimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bundan sonrada buna benzer yarışları ilimize getirerek ilimizin tanıtımına katkı yapmak istiyoruz” diye konuştu.
"TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PİSTİ KASTAMONU’DA BULUNUYOR"
Azdavay ilçesinde yapılan pistin Türkiye standartları üzerinde olduğunu ifade eden Vali Günaydın, yarışçılarla yaptıkları görüşmelerde buna benzer tek pistin Avrupa’da Zürih’te olduğunu öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Biz ne yaptığımızın farkında bile değiliz. Buna çok ciddi bir zaman ayırmadık biz böyle bir şey beklemiyorduk. Bu coğrafyanın güzelliğinden iklimin ortamın güzelliğinden kaynaklanıyor. Kastamonu’nun, Azdavay’ın sahip olduğu güzelliklerin farkına ancak böyle varabiliyoruz. Diğer illeri görmediğimiz için mukayese şansımız yok. Federasyon yetkilileri bunun için girişimde bulunalım dediler. Şu anda 31 Aralık’a kadar pist için Dünya şampiyonasına müracaat hakkımız var. Yarışmaya 5 aylık süre kaldı. Alt yapımız Dünya şampiyonasını kaldırabilir mi? Şimdi 150 yarışmacı gelse gittikleri yere eşini dostunu götürse 300-400 kişi nerede kalacak. Bu iş için seyirci de gelecek. Bunlar ilimiz açısından son derece önemli olaylar. Türkiye’den Avrupa’dan seyirci gelecek. Azdavay’da bir otelimiz var. Orada konağımız var. Bir şekilde bu işi organize edeceğiz. Şimdiden 10 yıl sonrasına hazırlık yapmamız lazım."
Vali Günaydın, şampiyona için gelen sporculara ve davetlilere Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerlerini gezdirmeyi planladıklarını belirterek, "O pistin etrafına dev sponsorlar gelecek ve canlı yayınlar yapılacak. Turizm için Kastamonu’nun bütün vatandaşları gelen turiste aynı şeyi anlatmalı ve herkesin mimarilerimizden bilgisi olmalı. Kastamonu adına kaybolan tarihi kokusu adına üzülüyorum. İlimiz eğer eski görüntüsünü sağlayabilse banko Dünya Kültür Miras sitesinde yer alacak. İlimizde yapılacak olan yarış kapsamında gelen sporculara kanyonlarımızı, kalemizi ve tarihi turistik yerlerimizi gezdirelim istiyoruz" şeklinde konuştu.