Burdur Avrupa Hareketlilik Haftası

Avrupa Hareketlilik Haftası

19.09.2018 - 18:51 | Son Güncellenme:

.

Avrupa Hareketlilik Haftası

BURDUR (AA) - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğine destek verdi.

Haberin Devamı

Etkinlik kapsamında makam aracına binmeyen Başkan Ercengiz, yolda esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Zorunluluk halleri dışında motorlu araçlar yerine vatandaşların bisiklet kullanmalarını tavsiye etti.

Ercengiz, yaptığı açıklamada, dünyada son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesi, plansız kentleşme, hızlı nüfus artışı ve kaynakların aşırı ve bilinçsizce kullanılmasının çevre sorunlarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Bu küresel soruna karşı tüm ülkelerin ortak hareket etme zorunluluğunun ortaya çıktığını belirten Ercengiz, şunları kaydetti:

"Avrupa Hareketlilik Haftası, gürültü, yok olan yeşil alanlar, sürdürülebilir ulaşım modelleri, çevre koşullarının çocukların psikolojileri üzerine etkisi, temiz şehir, çevre sağlığı ve yeni otomobil kullanım kültürü konularını içermektedir. Bu haftanın genel amacı, artan motorlu araç trafiğinin kentsel alanda yol açtığı kirliliğe karşı vatandaşların bilinçlendirilmesini teşvik etmektir. Aslında bu kampanya sadece atmosferin kirlenmesi ve gürültü kirliliğiyle mücadele etmeyi değil, aynı zamanda kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini de hedeflemektedir. Ben de bugün evimden belediyeye hizmet aracımı kullanmadan yürüyerek geldim."