Ege Avrupa’nın en yüksek çelik binası: Biva Tower

Avrupa’nın en yüksek çelik binası: Biva Tower

19.02.2018 - 04:21 | Son Güncellenme:

Sektörde 20 yılı geride bırakan Biva Mimarlık’ın yeni projesi Biva Tower, 151 metre yüksekliğiyle ‘Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası’ olma özelliğini taşıyor

Avrupa’nın en yüksek çelik binası: Biva Tower

İZMİR Bayraklı’da yapımı sürdürülen, 32 katlı Biva Tower, zeminde ve zemin üstü birinci katta ticari alanlarla birlikte 96 daire ile A plus bir yaşam tarzı sunuyor.

Haberin Devamı

Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, yıllarca konut, işyeri ve kurumsal işyerlerinin anahtar teslimi yapılması ve sanayi yapılarının kurulması gibi işlerin ardından konut sektörüne yöneldiklerini, her yaptıkları projede, “Nasıl bir adım daha farklıya gidebiliriz?” diye düşündüklerini belirtti.

Yeşil bina

Biva Tower’ın konutlarını Aralık 2019’da teslim etmeyi öngördüklerini de dile getiren Yılmaz, doğaya duyarlılık ve sosyal sorumluluk anlayışıyla Leadership in Energy and Environmental Design’la (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımı) ve ‘Gold Yeşil Bina’ sertifikasıyla Biva Tower’a yeni bir özelik daha kazandıracaklarını sözlerine ekledi. Vahap Yılmaz, “İzmir’e bir simge ve değer kazandırmak için yola çıktık. Avrupa ve Türkiye’nin en yüksek yapısal çelik binasını, kentte yaşama geçirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çelik binaların en büyük avantajları arasında betonarme binaya göre inşaat hızının 2 kat fazla olması olduğunu kaydeden Yılmaz, “Ayrıca, İzmir’in 1. derece deprem bölgesi olmasından dolayı betonarme yapılara oranla çok daha güvenle yaşanabilecek yaşam alanları sağlanacak” dedi.