Gündem Avrupalı liderler gerçeği görmeli

Avrupalı liderler gerçeği görmeli

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aylan’ın fotoğrafının ardından dünya gündeminde de yer eden mülteci krizine ilişkin olarak, “Avrupalı liderlerin görmesi gereken gerçek şudur, konu artık bir hukuk, siyaset, uluslararası denge meselesi değil insanlığın geleceği meselesidir” dedi.

Avrupalı liderler  gerçeği görmeli

Davutoğlu, yaşanan mülteci krizine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “Dünya bugün tarihinin en büyük insanlık dramlarından biriyle karşı karşıya. Orta Doğu’da yıllardır kulak tıkanan, görmemek için gözlerin kapatıldığı bir kriz bugün Avrupa sahillerine dayanmıştır. Modern dünyanın kaçmaya çalıştığı acı gerçekler kaçanların peşini bırakmamıştır. 3 yaşındaki Aylan’ın bedeninde yıllardır acı içinde kıvranan bir millet, tüm dünyaya adalet ve merhamet çağrısında bulunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

‘Kaybeden bütün insanlık’

“Başkentlerde, Brüksel’de soğuk duvarlı toplantı salonlarında yapılan müzakerelerde gelinen yer Aylan’ın cansız bedeni olmuştur” diyen Davutoğlu, kaybedenin bütün bir insanlık ve bu insanlığı temsil ettiğini iddia eden ancak gereğini yapamayan uluslararası toplum olduğunu kaydetti.