Gündem Avukatın son çaresine bakanlıktan ret

Avukatın son çaresine bakanlıktan ret

22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya Barosu avukatlarından olan ve iki yıl önce lösemi teşhisi konulan 40 yaşındaki Mehmet Özgür Özkan’ın tedavisi için doktorunun Sağlık Bakanlığı’ndan talep ettiği bir ilaca ’red’ yanıtı verildi.

Avukatın son çaresine bakanlıktan ret

Dünya İlik Bankası aracılığıyla uygun ilik arayışlarının sürdüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tedavisi süren avukat Mehmet Özgür Özkan’ın vücudu kemoterapiyi kaldırmadığı için doktoru tarafından talep edilen ’Sorafenib tosilat’ etkin maddeli ilacın alımına Sağlık Bakanlığı onay vermedi. İlacı Antalya Baro Başkanlığı satın alarak, tedavinin devamını sağladı.
Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı olmak üzere avukatlar büyük tepki gösterdi. Bacanlı, “Bu şartlarda uygun bir ilik bulunması bile anlam ifade etmiyor. Tedavi gördüğü hastane, bu ilacın artık zorunluluk olduğu yönünde rapor yazıp, Sağlık Bakanlığı’na göndermiş. Bakanlık onay verirse SGK ödeyecekti, ancak bakanlık onay vermediği için ilaç bedeli ödenmedi. Bizim gücümüz yetti ilacı temin edebiliyoruz ama gariban vatandaş ne yapacak?” şeklinde konuştu.