Tatil Avustralya da elektronik cihaz yasağını uygulayacak

Avustralya da elektronik cihaz yasağını uygulayacak

16.05.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

ABD ve Birleşik Krallık'ın aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelerden direkt uçuşlarda uyguladığı kabin içi elektronik cihaz yasağını Avustralya da uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Avustralya da elektronik cihaz yasağını uygulayacak

ABD ve Birleşik Krallık'ın ardından Avustralya da küresel terör tehdidi sebebiyle kabin içi elektronik cihaz yasağını gündemine aldı.

Haberin Devamı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull 16 Mayıs'da Avustralya'nın Adelaide kentinde yaptığı açıklamada kabin içi elektronik cihaz yasağı uygulamasını hayata geçirmeyi düşündüklerini, uluslararası boyutta her bilgi ve tavsiyeyi dikkate aldıklarını ve stratejik partnerler ile yakınen çalıştıklarını belirtti.

Avustralya Ulaştırma Bakanı Darren Chester Avustralya'nın halihazırda halkın huzurlu bir şekilde seyahatini sağlayacak güçlü ve kapsamlı bir güvenlik sistemine sahip olduğunu söyledi.

Darren Chester ayrıca verdiği bir röportajda Avustralya Hükümeti'nin ülke içi ve uluslararası güvenlik tehdidi değişimlerini olası olaylarda en iyi düzenlemelerinin yürürlükte olduğundan emin olmak için takip ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda ABD'nin aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından direk uçuşlarda kabin içerisinde cep telefonundan daha büyük elektronik cihazların taşınması yasağını çok kısa bir süre sonra Birleşik Krallık da izlemiş ve bu kararın ardından Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı lityum bataryaların uçak altı kargo bölümünde patlama tehlikesine karşı iki ülke hükümetini de uyarmıştı.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü