Dünya Avustralya'da gösteri! Sığınmacılar için barikat kurdular

Avustralya'da gösteri! Sığınmacılar için barikat kurdular

10.11.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

Manus Adası'nda tutulan göçmenlere destek veren grup, Melbourne'de Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı binası girişini barikat kurarak kapattı. Koltuk, yatak, masa, sandalye ve bisiklet gibi eşyalarla oluşturulan barikatla, bakanlık çalışanlarının binaya girişine izin verilmiyor.

Avustralyada gösteri Sığınmacılar için barikat kurdular

Avustralya'da mültecilere destek veren bir grup, Melbourne'de gösteri yapıyor. Kentteki Göç ve Sınır Koruma Bakanlığı binasının girişine ev eşyalarından barikat kuran göstericiler, Manus Adası gözaltı merkezindeki mültecilere destek eylemi başlattı.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde binanın iki giriş kapısını ve otopark girişini, koltuk, merdiven, yatak, bisiklet, masa ve sandalye gibi eşyalarla bloke eden protestocular, bakanlık personelinin binaya girmesine izin vermedi.

Protestocular 'Manus’u boşaltın', 'Sınır Koruma, mültecilere işkence ediyor', 'Manus’taki insanlarla ayaktayız' pankartları taşıdı.

Giriş kapılarında nöbet tutan yaklaşık 100 kişilik gruba polis müdahalede bulunmadı.

Kıtaya ulaşmak isteyen göçmenleri yıllardır Papua Yeni Gine'ye bağlı Manus Adası'nda tutan Avustralya, geçen hafta adada kalanlar için başka bir noktaya tahliye emri vermişti. Kampın elektrik, su ve doğalgaz gibi temel alt yapı ihtiyaçları kesildi, gıda yardımları da durduruldu. Tüm yaşananlara karşın yaklaşık 600 kişilik erkek göçmen grubu adadan ayrılmayı kabul etmiyor.

Haberin Devamı

Protestocuların sözcüsü Gabrielle De Vietri, eylemlerine Manus Adası’ndaki durumun normale dönen kadar devam edeceklerini söyledi. De Vietri, "Onlar açlığa mahkum edildiler, Avustralya hükümetinin işkencesine maruz kalıyorlar, biz bunu durdurmak istiyoruz" dedi.

Papua Yeni Gine Yüksek Mahkemesi, yeni yapılan barınaklara güvenlik endişesiyle gitmeyi kabul etmeyen mültecilere durdurulan hizmetin yeniden başlatılması yönündeki başvuruyu reddetmesi üzerine iki günlük süre verildi. Süre bitiminde tahliye için güç kullanılabileceğini belirten mülteciler, merkezde kalmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Yeni kurulan barınaklar, Papua Yeni Gine'nin Lorengau kentinde. Göçmenler, yerli halkın kendilerine saldırıda bulunmasından korkuyor.