Dünya Avustralya'da ilginç görüntü

Avustralya'da ilginç görüntü

20.08.2016 - 18:32 | Son Güncellenme:

Gayet sıradan görünen bir fotoğraf Avustralya'da büyük gürültü kopardı. Zira dilencinin önündeki plastik bardağa para koyarken görüntülenen takım elbiseli bu kişi Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'du.

Avustralyada ilginç görüntü

Başbakan Turnbull’un dilenciye 5 Avustralya doları verdiği sırada Ekonomik Gelişmeler Komitesi’nin düzenlediği toplantıda konuşma yapmaya gidiyordu. Melbourne kentinde çekilen fotoğrafın ardından Avustralya Başbakanı sert eleştiriler aldı.

Haberin Devamı

New York Times’ın haberine göre Turnbull’a yöneltilen eleştirilerin iki boyutu bulunuyor. Kimisi Başbakan’ın verdiği parayı az bulurken, kimisi ise evsizlere verilen paranın uyuşturucuya gittiğini ve bu insanlara bir yardımı dokunmadığını söylüyor.

Sdyney Morning Herald gazetesi yazarı Erin Stewart, “133 milyon dolar mal varlığı olan, deste deste parayla gezen, seçim kampanyası için 1 milyon dolar bağış yapan Turnbull, fakir bir adamın bardağına sadece 5 dolar koyuyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle ise evsizlere yardım etmenin uyuşturucu alışkanlıklarını beslediğini ve fakirliğin sürmesine neden olduğu konusunda uyarıda bulunurken Başbakan’a, parasını bir yardım kuruluşuna vermesini tavsiye etti.

Haberin Devamı

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

Eski bir yatırım bankeri olan Liberal parti lideri Turnbull’a destek verenler de yok değil. Twitter’da bazı kullanıcılar Başbakan’a destek mesajları gönderdi.

Turnbull ise katıldığı bir radyo programında, “O adam için üzgün hissettim. Bu insani bir tepkiyi. Hayalkırıklığına uğrattığım insanlardan özür dilerim” dedi.