Dünya Avusturya’da başörtülü Türk kadına ırkçı saldırı

Avusturya’da başörtülü Türk kadına ırkçı saldırı

22.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Viyana’da Türkiye kökenli başörtülü bir kadın ‘ırkçı’ bir amaçla gerçekleştiği düşünülen bir saldırıya uğradı. Kurbanın eşi kadınların tek başına sokağa çıkmaktan çekindiklerini söyledi

Avusturya’da başörtülü Türk kadına ırkçı saldırı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, salı günü sabah saatlerinde işe gitmek için evinden çıkan Türkiye kökenli S. Durmaz isimli kadın arkasında yaklaşan bir adamın ‘ırkçı’ saldırısına uğradı. Durmaz’ın başına defalarca vuran 25-30 yaşlarındaki saldırgana direnmeye çalışan kadın, genci kollarından ısırarak engellemeye çalıştı.

Milliyet’e konuşan koca Mahmut Durmaz, başörtülü karısına saldırı sebebinin ırkçılık olduğundan emin olduklarını söyledi. Avusturya’da, mülteci krizinin ardından artan aşırı sağcılık nedeniyle Müslüman kadınların akşam saatlerinde tek başlarına sokağa çıkmaya korktuklarına değinen Durmaz, kısa süre önce bir Türk yakınlarının araçlarının kundaklandığını ifade etti. Durmaz’a saldıran adamın hâlâ yakalanamadığı belirtiliyor.

Durmaz, saldırganın kimliğinin ortaya çıkmasının ardından olayı mahkemeye taşımayı düşündüklerini söyleyen Durmaz, son dönemdeki göçmen kökenlilere yönelik saldırıların artığına değindi. Irkçı saldırıya uğrayan S. Durmaz ise yaşadığı travma nedeniyle konuşmak istemediğini söyledi. Olayı ilk olarak duyuran ‘haberjournal.at’ internet sitesi, saldırganın sarhoş olduğu tahmin edildiğini ifade etti.