El ve Ayak Bakımı Ayak kokusundan kurtulmanın yolları

Ayak kokusundan kurtulmanın yolları

15.06.2011 - 10:47 | Son Güncellenme:

Ayak kokusu hepimizin zaman zaman muzdarip olduğu bir sorundur. Ufak bir kaç öneriyle sağlıklı ve temiz kokan ayaklara kavuşabilirsiniz.

Ayak kokusundan kurtulmanın yolları

Ayak kokusundan kurtulmanın yolları
Bu haberi okuduğunuz esnada milyonlarca mikroskobik canlı ayağınızın üzerinde geziyor. Kendinizi biraz huzursuz hissedebilirsiniz, ancak bakteriler olarak bilinen bu canlılar siz doğduğunuz andan itibaren sizinle. Farkında olmasanız da ayaklarınız yaşayabilecekleri ortamı hazırlıyor. Fakat onları fazla beslerseniz garip ve kötü bir koku yaymaya başlıyorlar. Bu bakteriler yağ asitleri olarak bilinen organik bir madde salgılıyor. Ve siz sıcak bir havada çorapsız bir şekilde deri ayakkabılarınızı giyip gün boyu etrafta dolandığınızda bu canlılar ayakta kötü bir kokuya neden oluyor.

İşte ayak kokusundan kurtulmanın yolları


1. Kokan ayakkabıları atın

Ayaklarınız ne kadar temiz olursa olsun, kokan ayakkabıları giydiğinizde yinea ynı sorunla karşılaşacaksınız.


2. Daha sık çorap değiştirin

Ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı günde en az bir kez değiştirmeye dikkat edin. Ayaklarınız terlediğinde değişikliğin zamanı gelmiştir. Ayrıca yeni bir çift çorap giymeden önce mutlaka ayaklarınızı yıkayın.

3. Çorap cinsi önemli

Pamuklu çoraplar teri emeceği için ayağınızı daha rahat ettirir. Bu tarz çorapları tercih edin.


4. Ayakkabılarınız nefes alsın

Deri ayakkabılar çok sağlıklı olsa da ayak kokusu bu tarz pabuçlara nüfuz edeceği için size uygun değildir. Nefes alan ayakkabıları tercih edin.

5. Çay banyosu ile ayaklarınızı dinlendirin

Aşırı terleme sorununuz varsa ayaklarınızı demlenmiş siyah çay bulunan bir leğene koyun. Çayda bulunan asitler bakterilerin ölmesini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Ayak kokusu problemine son verecek formül için Tıklayınız...

Yazarlar