Ayaklarınız Sürekli Hareketli ve Altları Yanıyorsa, Huzursuz Bacak Sendromu Olabilirsiniz!

Huzursuz Bacak Sendromu Nedir?

Huzursuz bacak sendromu; daha çok bacaklarda hissedilen, bazen kollarda da olabilen, çoğunlukla hareket ettirmeyle rahatlayan, rahatsız edici, garip bir his ya da ağrıdır. Huzursuz bacak sendromu olan hasta uykuya dalmakta güçlük çektiği gibi uzun yolculuklar, toplantılar gibi sürekli oturma gerektiren durumlarda da sıkıntı çeker.

İstirahat halinde hissedilen bu garip his ve ağrıları hastalar tam anlatamazlar. Ağrı, yanma, acıma, iğnelenme benzeri rahatsızlık ifadeleri ile anlatmaya çalışırlar. En belirleyici özelliği hissedilen rahatsızlığın bacakların hareketi ile azalmasıdır. Genellikle uykuya dalmada güçlük ve uykuda yaşanır. Hasta yataktan kalkar, dolaşır ya da yatakta sürekli döner durur. Çoğunlukla hareket sonrasında bir müddet rahatlayan hasta, en fazla birkaç dakika sonra tekrar aynı hissi yaşar.

Haberin Devamı

Huzursuz bacak sendromu uykuya dalarken ve gece uyku sırasında bacakları hareket ettirme ihtiyacına yol açtığı için uyumayı güçleştirir. Uyku laboratuvarında yapılan kayıtlarda sürekli bio-elektriksel uyanmaya sebep olarak nitelikli uykuyu engellediği görülmektedir.

Huzursuz Bacak Sendromu Tedavisi Var mıdır?

Huzursuz bacak sendromunda ilaçlar şikâyetleri baskılar, uykuyu sürdürebilmeyi sağlar. Kullanılan ilaçların yan etkisi fazladır. Tedavi etmezler. İlacı bırakınca şikâyetler aynı şekilde geri gelir.

Huzursuz bacak sendromuna özel yapılacak nöral terapi ile şikâyetlerde anlamlı düzelme sağlanabilmektedir. Bu şekilde yapılan Gökmen Yaklaşımı ile tedavide başarılı sonuçlar alınmıştır.

http://www.emelgokmen.com/tedavi/noral-terapi/noral-terapi-nedir/

http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/