Ordu AYBASTI’DA FESTİVAL HEYECANI

AYBASTI’DA FESTİVAL HEYECANI

14.07.2015 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

AYBASTI’DA FESTİVAL HEYECANI

Ordu’nun Aybastı ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan ve Karadeniz bölgesinin en büyük güreş organizasyonu olarak gösterilen ve Türkiye’de en çok seyirci toplayan Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali, 17-25 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak.
Tarihi bir özellik taşıyan ve bu yıl 909. Güreş organizasyonunun da gerçekleştirileceği festival, 17 Temmuz Cuma günü güreş ve folklor gösterileri ile başlayacak. 18 Temmuz Cumartesi günü ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı gösterileri ve protokol konuşmaları gerçekleştirilecek. Ardından sanatçı Yusuf Güney bir konser verecek. Konserin ardından havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.
Festivalin en önemli organizasyonu 19 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Aynı gün Türkiye’nin tanınmış pehlivanlarının da katılacağı yağlı güreşler ve ağalık seçimleri yapılacak. Bu organizasyonu önemli siyasi ve sivil toplumu temsil eden isimlerde takip edecek.
Festival, 20 Temmuz Pazartesi günü Uzundere mahallesinde, 21 Temmuz Salı günü ise Zaferi Milli Mahallesi’nin Yelve Yaylası’ndaki etkinliklerle devam edecek. 22 Temmuz Çarşamba günü Pelitözü Kızılot Yaylası’nda Karakucak güreşleri ve sanatçı Oğuz Ylmaz konseri düzenlenecek.
23 Temmuz Perşembe günü ise peynir yarışması, koç yarışması, koyun kırkma yarışması, dişi buzağı yarışması, erkek buzağı yarışması ve at yarışları gerçekleştirilecek. Festival, 24 Temmuz Cuma günü Toygar Mahallesi’nde düzenlenecek etkinlikler ve 25 Temmuz Cumartesi günü yapılacak Aybastı Kurultayı ile sona erecek.
Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, birlik ve beraberlik içerisinde en güzel festivallerden birini yaşayacaklarını söyledi.