Aydın Aydın'a yeni üniversite: "Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi"-Aydın Haberleri

Aydın'a yeni üniversite: "Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi"-Aydın Haberleri

28.03.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, Aydına yönelik öncelikli iki projesini bir basın toplantısıyla açıkladı.

Aydına yeni üniversite: Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi-Aydın Haberleri

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Hakan Çağlar Erürker, Aydına yönelik öncelikli iki projesini bir basın toplantısıyla açıkladı.
Hakan Çağlar Erürker, yaptığı açıklamada; “Nasip olur, Partimiz ve Aydın halkı beni milletvekilliği görevine layık görürse; öncelikli işim Aydın’da bir ‘kent ekonomi forumunun’ toplanmasına ve Aydınoğlu Umurbey isminde bir teknik üniversitenin kurulmasına öncülük etmek olacaktır. Kent Ekonomi Forumu Aydın’ın kalkınması ve il ekonomisinin geleceği açısından stratejik bir çıkış noktası oluşturacaktır” dedi.
Hakan Çağlar Erürker, konuşmasına Kent Ekonomi Forumunu anlatarak devam etti:
“Bu tür ekonomik formların her ilde toplanması Başbakan yardımcımız, ekonomi işleri bakanımız sayın Numan Kurtulmuş tarafından gündeme daha önce gündeme getirilmiştir. Bu forumda ayrım gözetmeksizin Aydın ekonomisinin tüm tarafları; sivil toplum kuruluşları, odalar, borsalar, merkezi ve yerel idari aktörler, üniversite, kalkınma ajansı, tarım - turizm ve sanayi temsilcileri kendilerini ifade etme imkanı bulacaktır. Bu form Aydın’ın kalkınması ve il ekonomisinin geleceği açısından stratejik bir çıkış noktası oluşturacaktır. Bu forumda alınan kararlar, yapılan planlamalar Aydın ekonomisinin eksikliği olan; sektörler arası koordinasyon, yatırım kapasitesinin geliştirilmesi, kaynak yaratılması, verimliliğin sağlanması, sorunlara merkezi hükümet ve yerel yönetimler nezdinde çözüm üretilmesi kapsamında stratejik bir yol haritası oluşturacak ve Aydının kalkınmasının, gelişmesinin, refahının önünü açacaktır. Hakan Çağlar Erürker bu konseyde alınan kararların takipçisi olacak; hayata geçirilmesi ve başarının yakalanması için gerek Ankara’da hükümetimiz nezdinde, gerekse Aydın’da yerel aktörler nezdinde her türlü katkıyı verecek ve sorumluluk alacaktır. Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi Aydın’ın tarihinden güç alan gelecek vizyonu olacaktır” diye konuştu.
Hakan Çağlar Erürker, Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi projesi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Bu üniversite benim yıllarca hayalini kurduğum, üzerinde çalıştığım, projelendirdiğim; Aydın’ın tarihinden güç alan gelecek vizyonudur. Aydın’ın yetiştirdiği, ilimize ve ülkemize değer katan pek çok şahsiyet bulunmaktadır. Bunların arasından ikisi özellikle çok önemlidir. Aydın’ın demokrasi geleneği ve kültürü çok güçlüdür. Aydınlı ülkemizde 1945 yılında çok partili hayata geçişle birlikte, demokrasiden yana tutumunu açıkça ortaya koymuştur. Demokrasi şehidimiz merhum Başbakan Adnan Menderes bu toprakların ülkemize kazandırdığı bir değerdir. İlimizde değerli ve unutulmaz şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in ismini ve hatırasını yaşatan bir üniversitemiz vardır. Adnan Menderes Üniversitesi her anlamda ilimize katma değer sağlamaktadır. Bu vesileyle 27 Mayıs 1960 cunta darbesiyle Yassıada da düzmece bir mahkeme de yargılanan ve idam edilen demokrasi şehidi merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aydın’da, Aydınlı da emekleri çoktur. Aydın’a ismini veren, bu toprakların Türk ve Müslüman yurdu olmasını sağlayan bir başka değerimiz daha vardır. Lakin yeterince öne çıkmamıştır. Bu Aydınoğulları Beyliğidir. Yeryüzünde vatanımız olan Aydın’ın Türk ve Müslüman yurdu olmasını Aydınoğulları sağlamıştır. Aydın, İzmir ve çevresinde yaklaşık 120 yıl hüküm süren bu ecdadımız Aydınlı’nın geçmişten güç alan gelecek vizyonudur. Aydınımız ismini bu beylikten almıştır. Bu beylik şehit Umur Bey devrinde Ege havzasının başat gücü olmuştur ve aziz hatırasını yaşatmak Aydınlı’ya düşen bir vefa borcudur.
Bununla birlikte Aydınoğlu Umur Bey Üniversitesi’nin kurgularken sadece geçmişimize bir vefa düşüncesi ile yola çıkmadım. Bilakis Aydınoğlu Umurbey Üniversitesini şehrimizin aydınlık geleceği, kalkınmamızın mihenk taşlarından biri olacaktır. Bu üniversite program olarak bir Teknik Üniversite olacaktır. Üniversiteye bağlı fakülteler ve meslek yüksek okulları ilçelerimizin öne çıkan temel ekonomik üretimlerine göre ilçelerimize dağıtılarak bütün Aydın sathına yayılacaktır. Seçim sürecinde ziyaret ettiğim ilimizin ekonomisinin örgütlü yapıları olan değerli ticaret - ziraat - sanayi, turizm ve meslek odaları başkanlarımızda teknik eleman ihtiyacına ve planlama eksikliğine özellikle vurgu yaptılar. Aydınoğlu Umurbey Teknik Üniversitesi tam da bu ihtiyacı karşılayacaktır. Bununla birlikte Aydın ekonomisini temel ihtiyacı olan vasıflı ara personel ihtiyacını karşılamak için tüm ilçelerimize birer teknik meslek lisesi kazandırmakta önceliklerim arasında yer almaktadır”