Aydın Aydın Cumhuriyet coşkusunu gençlerle yaşadı

Aydın Cumhuriyet coşkusunu gençlerle yaşadı

29.10.2014 - 11:38 | Son Güncellenme:

Aydın’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Karaman’daki maden kazası nedeniyle tüm eğlencelerin iptal edildiği törenlerde, bu yıl ilk kez düzenlenen spor etkinlikleri büyük beğeni topladı.

Aydın Cumhuriyet coşkusunu gençlerle yaşadı

Aydın’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Karaman’daki maden kazası nedeniyle tüm eğlencelerin iptal edildiği törenlerde, bu yıl ilk kez düzenlenen spor etkinlikleri büyük beğeni topladı.
Aydın’da dün çelenk koyma töreniyle başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü kutlamaları, bu sabah Vali Erol Ayyıldız’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. İstasyon Meydanı’nda düzenlenen resmi kutlama törenine Vali Ayyıldız, Aydın Garnizon Komutan Vekili Albay Muharrem Akça, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilli Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Vali Ayyıldız, Albay Akça ve Başkan Çerçioğlu birlikte halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenlerde, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden kazası nedeniyle gün boyu eğlenceli tüm program ve gösteriler iptal edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Ayyıldız, “Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir. Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Bugün için görevimiz, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak olmalıdır. Aynı zamanda kalkınmış, huzurlu, istikrara kavuşmuş temiz bir idareyi gerçekleştirmiş müşterek bir ülke olmak; bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak temel hedefimiz olmalıdır” dedi.
Vali Ayyıldız, daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren sporcu ve öğrencileri ödüllendirdi. Sadece şiirlerin okunduğu törenlerde, ellerindeki Türk Bayraklarıyla resmigeçit törenini gerçekleştiren öğrenciler büyük coşkuya neden oldu.
SPOR ETKİNLİKLERİ BEĞENİ TOPLADI
Aydın’daki kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından bu yıl ilk kez düzenlenen spor etkinlikleriyle sürdü. Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan farklı spor ve sanat dalları ile ilgili tanıtım stantlarını dolduran gençler, branşlarıyla ilgili gösteriler yaptı.
Vali Ayyıldız, Albay Akça ve Başkan Çerçioğlu’nun da yakından ilgilendiği gençler, spor branşlarındaki başarılarıyla göz doldurdu. Özellikle gençlerin spora teşviki için amacıyla düzenlenen aktiviteler halk ile beraberce yapılınca renkli görüntüler ortaya çıktı.