Aydın Aydın'da 175 Bin Öğrenci Evinde Ziyaret Edilecek

Aydın'da 175 Bin Öğrenci Evinde Ziyaret Edilecek

03.10.2017 - 14:06 | Son Güncellenme:

.

Aydında 175 Bin Öğrenci Evinde Ziyaret Edilecek

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü il genelinde okul, öğretmen ve veli bağlarını güçlendirmek ve okula velilerin ilgisini arttırmak amacıyla ‘Yarın sizdeyiz’ projesi başlattı. Proje kapsamında Aydın il gelinde eğitim gören 175 bin 105 öğrenci bizzat öğretmeni, okul idarecileri ve rehber öğretmenleri tarafından evlerinde ziyaret edilecek. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ekibiyle birlikte ilk ziyareti Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu öğrencisi Şimal Yeşilmen’in evine gerçekleştirdi.
Bugüne kadar görev yaptığı illerde eğitimde çıtayı yükseltmesi il tanınan ve hazırladığı ilginç projelerle dikkat çeken Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu Aydın’da ‘Yarın Sizdeyiz’ projesinin startını verdi. Eğitimin temelinde okul, aile ve çevre üçgenindeki diyaloglar ne derece güçlü olursa çocukların eğitime o derece katkı sağladığını gördüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, “Biz bir aileyiz ve beraber çok iyi şeyler başarıyoruz, başaracağımıza inanıyoruz. Projenin özeti bu. Okulda hocalarımız bize eğitimle ilgili bahsederken üç sacayağından bahsederdi. Okul, aile ve çevre. Biz beraberiz fakat evlerindeki ortamları öğrencinin anne babasını ve yaşam koşullarını da görüp çocuğumuzu biraz da ona göre değerlendirmek istiyoruz. Ben bu projenin eğitime çok ciddi katkıları olacağını düşünüyorum” dedi.
Bugüne kadar görev yaptığı tüm illerde bu projeyi uygulamaya gayret ettiğini ve çok olumlu sonuçlarını da aldığını ifade eden Çandıroğlu, “Aydın’da da aynı güzel sonuçları alacağımızı ve bize emanet edilen 175 bin öğrencimizin eğitim-öğretiminde çok ciddi katkıları olacağını düşünüyorum. İnşallah memleketimize şehrimize hayırlı olur. Burada esas amaç sınıftaki öğretmenimizin çocuğu evde de görmesi” diyerek ziyaretleri mümkün olduğu kadar ziyaretlere okul müdürü ve idarecilerin katılacağını özellikle öğretmenlerle rehber öğretmenlerin katılmasını istediklerini söyledi.
Projenin okulla ailenin iletişim ve ilgisini daha da arttırarak eğitime olumlu yansımaları olacağını öngörülüyor.
Evlerinde Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vehamettin Karaköse, Okul Müdürü Fadime Koç Debreli ve Müdür Yardımcısı Kenan Özören’i konuk eden Recep Tayyip Erdoğan Orta Okulu 8. Sınıf Öğrencisi Şimal Yeşilmen çok mutlu olduğunu söyledi. Şimal Yeşilmen, Milli Eğitim Camiasını annesi Kelsüm, babası Abdülkadir ve kardeşi Nehir ile karşıladı. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yeşilmen Ailesi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu’na teşekkür etti.