Aydın Aydın'da 2. Vegan Festivali

Aydın'da 2. Vegan Festivali

20.04.2018 - 17:50 | Son Güncellenme:

Festivalde, ziyaretçilere tahıldan döner, lahmacun, pide ve sebze yemekleri sunuldu

Aydında 2. Vegan Festivali

AYDIN (AA) - Aydın'ın Didim ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Vegan Festivali'nde konuklara tahıldan döner, lahmacun, pide ve sebze yemekleri ikram edildi.

Haberin Devamı

Belediyenin organize ettiği, Hisar Mahallesi'ndeki tarihi Apollon Tapınağı çevresindeki alanda gerçekleştirilen festivalde hayvansal hiçbir gıda yer almadı.

Görsel şovlar ile halk oyunlarının beğeniyle izlendiği festivalde, vatandaşlara tahıldan döner ve lahmacuna, enginardan ot kavurmaya kadar pek çok lezzet sunuldu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, festivalin yoğun talep gördüğünü belirterek "Yerli ve yabancı misafirimiz oldukça fazla. 4 gün boyunca 200 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Türkiye’nin farklı illerinden özellikle de Avrupa’dan çok fazla ziyaretçimiz geliyor." dedi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Tayyar Cengiz ise ilginin yoğun olmasının turizmciyi umutlandırdığını söyledi.

Haberin Devamı

Festivalin vegan danışmanlığını yapan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara da "Burada aktivistler, hayvan özgürlüğü yazarları gelip veganlığın iklim, çevre, sağlıklı beslenme ve ayrıca hayvan hakları boyutunu eşit miktarda ele alacaklar. Bu açıdan dünyada belki böyle bir festival yapılmıyor. Çok yoğun bir talep var." diye konuştu.

Stant açan Ayfer Kamacı da festivale ilk kez katıldığını, burada kendi yaptıkları zeytinyağını tanıtma fırsatını yakaladıklarını dile getirdi.

Hatice Uşar ise vegan olmamasına rağmen onların yanında olduğunu göstermek amacıyla açtığı stantta yeşil mercimekli içli köfte, salata, dolma ve sarmalardan oluşan yemeklerin bulunduğunu söyledi.

Almanya'dan gelen Erbil Günar da Türkiye'de stant açtığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Türk mutfağından kıymalı olarak yapılan tüm yemekleri biz tahıldan yapıyoruz. Mesela lahmacun var ama içerisinde kıyma yerine tahıl var. Aynı şekilde dönerimiz var ama et yerine içinde tahıl var. Bu lezzeti yurt dışında tanıttım, burada da tanıtacağım." ifadesini kullandı.

Dört gün sürecek festivalde uzman kişilerce vegan kültürü üzerine sunum yapılacak.