Aydın Aydın'da engelli sporculara destek çağrısı

Aydın'da engelli sporculara destek çağrısı

22.09.2014 - 10:17 | Son Güncellenme:

Aydın Engelliler Spor Kulübü(AYESK) Başkanı Mehmet Güler, Aydınlıları takıma destek vermeye davet etti.

Aydında engelli sporculara destek çağrısı

Aydın Engelliler Spor Kulübü(AYESK) Başkanı Mehmet Güler, Aydınlıları takıma destek vermeye davet etti.
AYESK’li sporcuların spora ‘dava’ olarak baktığını ifade eden Güler, “Oyuncularımız spor yapmayı dava edindi. Engellerini aşıp sadece spor yapmaya kalkmışlar. Biz onları hep yüreklendirdik, hep sevdik”dedi.
Engelli basketbolu oynayabilmek için her spor dalından daha fazla araca, gerece, maddi-manevi desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Güler, “Herkes sizin aracınızı alalım diyor. İş sadece araçla bitmiyor. Bu sporculara önce sevginizi verin. Ne yapıyorlar bir bakın”diye konuştu.
Yetkililerin oldukları binalara engelli oldukları için çıkamadıklarını belirten Güler, “Engellilere uygun binalarda olan yetkililer ve makam sahipleri onları göremiyor. AYESK ayakta durabilmek için maddi anlamda dik durmak zorunda. Bunun için yemek düzenledik ama kimse gelmedi. Ancak kendi masrafını karşıladı. Konu komşu kermes hazırladık” ifadelerini kullandı.
Yerel medyanın kendilerine destek verdiğini ancak yetkililerin yine görmediğini anlatan Güler, şunları söyledi: “Bir gün yerel gazetelerin haberlerini duyalım, bir kere okuyalım. Okuduğumuzu başkalarına da duyuralım. Çocuklarımızın elinden tutup maçlara götürelim. AYESK’i sevelim, yalnız bırakmayalım. Gelin Aydınımızın dev adamlarıyla birleşip tek yumruk olalım. Neler kaybettiğinizi bilmiyorsunuz”