Aydın AYDIN’DA GAZETECİ ÇALIŞTAYI DEVAM EDİYOR

AYDIN’DA GAZETECİ ÇALIŞTAYI DEVAM EDİYOR

08.04.2016 - 12:12 | Son Güncellenme:

.

AYDIN’DA GAZETECİ ÇALIŞTAYI DEVAM EDİYOR

Aydın’da 14 Mart’ta başlatılan “Gazeteci Eğitim Çalıştayı” Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen konferansla sürüyor.
Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklenen ADÜ tarafından projelendirilen, Aydın Basın İlan Kurulu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayın 30 Mayıs’ta tamamlanacağı belirtildi.
ADÜ)Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda, düzenlenen konferansa, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Basın İlan Kurulu Müdürü Özgür Topaloğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, basın mensupları yanı sıra ADÜ İletişim Fakültesi öğrencileri de katıldı.
Düzenlenen konferansın açılışın da bir açıklama yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, gerçekleştirilen çalıştaya yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “Aydın da şimdiye kadar ADÜ ile Aydın halkı arasında iletişim sorunu olduğu yönde genel bir izlenimin vardı. ADÜ ile halk arası kopup şeklinde bize süreli şikayet gelirdi. Göreve geldiğimiz günden beri Aydın Adnan Menderes Üniversitesine aktı. Bizim burada amacımız Aydın halkını bilinçlendirecek ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda desteğimiz devam edecektir. Aydın Gazeteci Eğitim Çalıştayı projesi bize geldiği zaman derhal yapılması için onay verdim. Basın ile ilgili il bazın da şöyle bir söylenti vardı. Gazetecilik Aydın da alt düzeyde gidiyor şeklin de eleştiri vardı. Biz elimizdeki imkanlarla desteklemek adına bu projeyi önemsedik. 14 Mart’tan bu tarafa devam eden çalıştay da karşılıklı bir iletişim içinde basın emekçilerin saha çalışmalarındaki tecrübeleri’nden bizler de bir şeyler öğreniyoruz. Söylenen ve yazılan her şey gündeme oturuyor. İnsanların hayatını değiştirebiliyor ya da karatabiliyor. Basının atış menzili oldukça geniştir. İnsanlar üzerinde yaptığı etki yüksektir. Her zaman şunu söylemeye çalışıyorum. Size bir haber geldiğinde bu haberin doğruluğunu araştırın. Bu bizim için de önemli bir karakterdir. Biz bunu ciddi bir şekilde yaşıyoruz. Bize bilgi akar. Bu bilgilerin içerisinde doğru olanları bulmak bizim görevimizdir. Basın mensupların da bunu hassasiyetle eğilmesini arzuluyoruz. Bu çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, yaptığı sunumun da haber yazmanın altın kuralları, medya ve etik konuların da bilgi verdi.
Konferans, medya ve hukuk konulu sunumda Av. Fikret İlkiz, gazete sayfa tasarım sunumun da Prof. Dr. Filiz Tiryakioğlu, basın fotoğrafçılığı sunumuyla Doç. Dr. Feyza Bodur ve görüntü haberciliği sunumuyla da Doç. Halim Eser ile devam etti.
Düzenlenen konferansın ardında Atatürk Kongre Merkezi önünde yerel gazetelerin yer aldığı stantlar gezildi.