Aydın AYDIN İLİ ODA VE BORSALARI SÖKE’DE GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPTI

AYDIN İLİ ODA VE BORSALARI SÖKE’DE GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPTI

19.01.2015 - 15:25 | Son Güncellenme:

.

AYDIN İLİ ODA VE BORSALARI SÖKE’DE GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI YAPTI

Aydın ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar Güçbirliği Toplantısı, Söke Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşti.
Güçbirliği Toplantısına Aydın ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsaların Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve Aydın ili Oda/Borsaları Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fatma Neval Genç katıldı.
Açış ve kapanış konuşmasını Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Deniz Günal’ın yaptığı toplantıda söz alan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Nazilli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Volkan Çelik ve Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gürol Çelik faaliyet alanlarındaki sorunları dile getirdi.
Toplantıda Üniversite - Sanayi işbirliğine de değinen Akademik Danışman Doç. Dr. Fatma Neval Genç “Aydın ilinin akademik danışmanı olarak sizlerle birlikte sorunların tespiti ve çözümü noktasında büyük bir mesai harcayacağım. Aydınlı bir akademisyen olarak böyle bir göreve gelmek ve çözümlerde yer almak büyük bir gurur kaynağıdır. Bununla birlikte üniversite - sanayi işbirliğini de en kısa sürede sağlamamız gerekmektedir. Yıllardır dillendirilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen üniversite - sanayi iş birliğini en kısa sürede hayata geçirmek için elimden gelen bütün yardımı yapacağım” şeklinde konuştu.
Aydın ilinin temel sorunları konusunun gündemi oluşturduğu toplantıda birliktelik sağlanarak, Didim Ticaret Odasında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantı da Aydın ili Tarım, Turizm ve Ulaşım konusundaki müşterek sorunlar ile il ve ilçelerin kendi sorunlarının tespiti suretiyle raporlar hazırlanmasına karar verildi.
Oda ve borsa başkanlarının faaliyet alanlarındaki sorunların dile getirildiği ve fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda; toplantıların başkanların periyodik aralıklarla gerçekleşecek toplantılarda bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Ayrıca gerçekleşecek toplantılarda il ve ilçeleri ilgilendiren ortak sorunların rapor haline getirilmesi ve takibinin yapılması kararı da alındı.