Ankara AYDIN: "MÜCADELEMİZ MEVSİMLİK DEĞİL ÖMÜRLÜK"

AYDIN: "MÜCADELEMİZ MEVSİMLİK DEĞİL ÖMÜRLÜK"

17.05.2016 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

AYDIN: MÜCADELEMİZ MEVSİMLİK DEĞİL ÖMÜRLÜK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Koray Aydın, "Ülkücü iradenin ortak talebi olan olağanüstü kurultay sürecinin, kimi şahısların ve çevrelerin reklam alanı hâline gelmesine izin veremeyiz" dedi.
Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisinde yaşanan olağanüstü kurultay sürecinin uzun bir süredir ülke gündeminde yer aldığını belirterek şöyle konuştu:
"Olağanüstü kurultay sürecimiz, sadece ülküdaşlarımız arasında değil bütün vatandaşlarımız arasında da olağanüstü bir ilgiye mazhar olmuştur. Partimizin ve ülkemizin yüksek menfaatleri açısından bu sürecin hukuk yolundan sapmadan ve ülküdaşlık hukukundan ayrılmadan sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bugüne kadar azami gayret gösterdik. Bu süreci kırmadan, dökmeden ve ülküdaşlarımızı incitmeden yürütmek için imzaların toplanması, teslimi, dava açma ve sonrasındaki yargı süreci de dâhil olmak üzere hep uzlaşmacı, yapıcı ve yol gösterici bir rol üstlendik. Siyasette ahde vefa ve söze güven, en temel unsurların başında gelmektedir. Türk milleti nezdinde siyaset kurumunun yıpranmasının en önemli sebeplerinden biri de bu anlayışa sadık kalmamaktır."
"Kurultayımızın toplanması ve tüzüğümüzün değişmesi hâlinde MHP Genel Başkanlığına aday olacağını ilan eden dört aday olarak biz de bu ilke çerçevesinde bir araya geldik ve bir mutabakata vardık" diyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
"Yine, dört aday olarak Çağrı Heyetinin belirlediği yere birlikte gittik, uzlaştığımız işlemleri birlikte yaptık ve sayın Meral Akşener dışındaki adaylar olarak alandan ayrıldık. Vardığımız mutabakata aykırı hareket edilmesi, hiçbir gerekçeyle açıklanamaz. Bu tavır, en hafif tabiriyle siyasi nezaketsizliktir. 15 Mayıs günü uzaktan yakından gelen ve bin bir emek ve çile ile alanı dolduran ülküdaşlarımızı, tek başına sahiplenme görüntüsü vermek diğer adaylara karşı açık bir haksızlıktır. Bir yandan istişare vurgusu yapıp öte yandan mutabakatı bozmak nasıl bir çelişkidir? Bilindiği üzere kurultayın ilan edilen ve kesinleşen yer, gün ve saatte yapılması usul açısından bir zorunluluktur. Hal böyle iken ’tarlada, ya da bilinmeyen bir yerde’ kurultay söylemleri de sürece zarar vermiş ve mutabakata aykırı olmuştur. İmza toplama süreci kişiselleştirildi, biz birlikte harekete vurgu yaptık. Dava açma sürecinde tek başına hareket edilmek istendi, biz sağduyulu davrandık. Nihayet kurultay aşaması geldi çattı, öncesinde bir mutabakat yaptık, biz sadık kaldık. Yıllardır inandığı doğruları meşru yolları takip ederek mücadele vermek adına kimin ne yaptığını bütün ülküdaşlarımız bilmektedir. Yıllar yılı MHP’de parti içi demokrasi mücadelesini meşru zeminlerde verdik ve bu uğurda her türlü eleştiriyi göğüsledik."
Milliyetçi Hareket Partisinin, iktidar çevrelerinin, Saray’ın veya başka yapıların etkisine açık hale getirilmesini ülkücü vicdanın asla kabul görmeyeceğini anlatan Aydın, şunları söyledi:
"Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için belirlenen ilkeler çerçevesinde varılan mutabakatta ve verilen mücadelede ittifakımız devam etmektedir. 15 Mayıs’ta Ankara’da somutlaşan haklı talep, Yargıtay kararının ardından hukuki yollardan tahakkuk edecek ve ülkücü irade mutlaka tecelli edecektir."
KİMSENİN ALETİ OLMAYIZ
Hiç bir genel başkan adayı ile şahsi bir hesabının olamayacağını anlatan Aydın, şunları kaydetti:
"Hiç bir adayı ’şucu, bucu’ ilan etmek gibi bir tavrımız da olamaz. Bizim her zaman ne söylediğimiz bellidir, kameraların ve basının önündedir, dolayısıyla gayet açık ve nettir. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için ’yanlışa yanlış, doğruya doğru’ deme mecburiyetimiz vardır. Ülkücü iradenin ortak talebi olan olağanüstü kurultay sürecinin, kimi şahısların ve çevrelerin reklam alanı hâline gelmesine izin veremeyiz. En önemlisi de hükümet eliyle yürütülen ve Ülkücü Hareket mensuplarını, devlet güçleriyle veya ülkücüyü ülkücüyle karşı karşıya getirme projelerine alet olmamızı kimse bizden beklemesin."
KUTLU MÜCADELE
MHP ve Ülkücü Hareketin birliği, bütünlüğü ve başarısı için verdikleri mücadelenin mevsimlik değil, ömürlük olduğunu anlatan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "MHP ve Ülkücü Hareket içinde kimin nerede olacağına nihayetinde ülkücü irade karar verecektir. Ülkücü iradenin üzerinde tek bir irade vardır, o da Yüce Allah’ın iradesidir.
Yüce Allah ömür ve izin verdiği müddetçe, bu kutlu mücadelemiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir."