Aydın Aydın Valisi Köşger "Serbest Bölge" İçin İnceleme Yaptı

Aydın Valisi Köşger "Serbest Bölge" İçin İnceleme Yaptı

06.09.2018 - 16:56 | Son Güncellenme:

.

Aydın Valisi Köşger Serbest Bölge İçin İnceleme Yaptı

AYDIN (AA) - Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, serbest bölge kurulması planlanan sahada incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı ile "serbest bölge" kurulması planlanan Efeler ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki araziye inceleme gezisi düzenledi.

Serbest bölge kurulması planlanan arazi ve aynı bölgedeki jeotermal sera alanlarında inceleme yapan Köşger, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

"Bu bölgede iki proje gündemimizde. Birincisi Aydın Serbest Bölgesi. İkinci projemiz ise jeotermal ile ileri tarımı birleştirecek bir sera uygulaması. Organize bir sera bölgesi yapmayı planlıyoruz. İnşallah Aydın potansiyelini çok daha iyi kullanacak."

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da Aydın Serbest Bölge Projesi için görüşmelerin yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdürüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Aydınımızın üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artıracak bir proje. Arazi yerini belirledikten sonra serbest bölge hızla yapılacak. Serbest bölgenin kurulması durumunda 10 bin kişiye istihdam sağlamaya planlıyoruz. Bunun yan sanayileri de gelişecek."