Gündem Aydınlardan ‘Silahlar sussun’ kampanyası

Aydınlardan ‘Silahlar sussun’ kampanyası

15.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grup aydın “Silahlar Sussun” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Aydınlardan ‘Silahlar  sussun’ kampanyası


İmza metninde, “Yurdumuzun dört bir tarafını, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeden yakan bu ateş maalesef yayılıyor, her geçen gün daha fazla evladımız bu ateşin içinde can veriyor” denildi.
Aralarında Bekaroğlu, akademisyenler Adem Çaylak, Ferhat Kentel, İlhan Kaya, Vedat Demir, Zeki Kılıçaslan, eski CHP Milletvekili Faik Tunay, Ümit Kaya, Faruk Sönmez, Hasan Aksoy ve Ali Akyüz’ün de bulunduğu bir grup aydın, “Silahlar Sussun” başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Kampanya metninde, şunlar kaydedildi:

‘Savaşmak kolay’
“Bizi öldürme! Ülkemiz, son günlerde hiçbirimizin görmeyi arzu etmediği bir ateşin içine atıldı. Yurdumuzun dört bir tarafını, din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeden yakan bu ateş maalesef yayılıyor, her geçen gün daha fazla evladımız bu ateşin içinde can veriyor. Savaşmak yapabileceğimiz en kolay şey ama sonunda hep beraber kaybedeceğimiz seçenek.
Kazananın da kaybedeceği karanlık yol. Konuşmak ve uzlaşmaya çalışmak ise en zor olanı ama sonunda kaybedenin de kazanacağı tek çıkar yol. Bu savaşın tarafı yok. Ölen de biz, öldüren de biz.

‘Artık durun’
Namluları kendisine doğrultmuş iki tarafa ‘artık durun’ demenin zamanı. Çözümü ve süreci silaha teslim etmek savaşı derinleştiriyor. Devletin, hükümetin, Meclis’in, siyasetçilerin görevi işi silaha bırakmak değildir; sorumluluk alıp zoru başarmak, uzlaşma zeminini yeniden oluşturmaktır.

Bu ülke hepimizin
Bu ülke hepimizin... Biz bizi öldürmekten vazgeçelim. Silahlar sussun, yaklaşan tehlikeyi fark etmeden sadece kendi cephelerinin kürsülerinde kendi taraftarlarına kükreyen siyasetçiler de sussun. Onları bir masanın etrafında, birbirlerine bakarken ve birbirleriyle konuşurken görelim. Onların ilk ve en önemli görevi bu. Derhal ve hemen...”