Gündem AYM’den 64 kişiye görevden uzaklaştırma

AYM’den 64 kişiye görevden uzaklaştırma

31.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

AYM, biri raportör 64 kişiyi uzaklaştırdı. Gözaltına alınanlar arasında AYM Başkanı Arslan’ın yakın koruma ekibinden kimse bulunmuyor

AYM’den 64 kişiye görevden uzaklaştırma

Anayasa Mahkemesi (AYM), biri raportör, 7’si raportör yardımcısı, 56’sı personel toplam 64 personeli görevinden uzaklaştırdı. FETÖ’nün darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararmeler uyarınca görevden çıkarmalar devam ediyor. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, bu çerçevede şoför, sekreter, teknik elemanlar olmak üzere 56 personeli görevinden uzaklaştırdı. AYM Başkanlığı, bir raportör, 7 raportör yardımcısını da görevden uzaklaştırdı. Görevden uzaklaştırılan bazı personelin gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltına alınanlar arasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın yakın koruma ekibinden kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

Soruşturma başlatılmıştı

15 Temmuz’dan sonra Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Altan ve Tercan gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. AYM, darbe teşebbüsünden sonra 13 raportörün görevlerine son verirken, 8 raportör hakkında gözaltı kararı verilmişti.

AYM’den yapılan açıklamada da şöyle denildi: “15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe teşebbüsünden sonra Başkanlığımızca kadroları diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan toplam on üç (13) raportörün görevlerine 18 Temmuz 2016 tarihinde son verilerek kurumlarına iade edilmişlerdir. Bu raportörlerden sekizi (8) hakkında açığa alma ve gözaltı kararı olduğu öğrenilmiştir. 29 Temmuz 2016 tarihinde ise Başkanlığımızca 22.7.2016 tarihli 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 4. maddesi çerçevesinde bir (1) kadrolu raportör, yedi (7) kadrolu raportör yardımcısı ve elli altı (56) personelin nihai değerlendirme yapılıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir.”