Siyaset AYM töreninde Çubuk zirvesi!

AYM töreninde Çubuk zirvesi!

26.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Akar’ın, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıl dönümü töreninde bir araya geldiği Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde uğradığı saldırı nedeniyle “geçmiş olsun” dileklerini ileterek, “Tansiyonu düşürmek gerekiyor. O gün orada ben de çok çaba sarf ettim” dediği belirtildi...

AYM töreninde Çubuk zirvesi

Anayasa Mahkemesi’nin 57. kuruluş yıl dönümü törenininde dikkati çeken bir diyalog yaşandı. Şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkan Vekili Levent Gök, aynı saldırıda cenazede olan Milli Savunma Bakanı Hususi Akar’la bir süre sohbet etti. Akar’la Gök’ün sohbetine daha sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve salona yeni giren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Bir süre ayakta sohbet eden bu dört isim, Çubuk’taki saldırıyla ilgili mini bir zirve yaptı.

Haberin Devamı

‘Çok çaba sarf ettim’

Milliyet’in edindiği bilgilere göre Akar, hem Kılıçdaroğlu hem de Gök’e 21 Nisan günü kendisinin de katıldığı Çubuk’taki cenaze töreninde uğradıkları saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Akar’ın, “Tansiyonu düşürmek gerekiyor. O gün orada ben de çok çaba sarf ettim” dediği öğrenildi. Gök’ün ise bunun üzerine, “İçişleri Bakanı’nın söylemleri de toplumdaki gerginliği artırıyor” değerlendirmesini yaptığı belirtildi. O sırada salona Kılıçdaroğlu’nun girmesi üzerine Gök, Kılıçdaroğlu’na dönerek, “Ben de İçişleri Bakanı hakkındaki şikâyetlerimi aktarıyordum” dediği öğrenildi. Akar ve Kılıçdaroğlu, yaşanan saldırının ardından ilk kez dünkü törende bir araya gelmiş oldu.

Haberin Devamı

Gül ile sohbet

Kılıçdaroğlu ve Gök, tören sırasında, Adalet Bakanı Gül ile de sohbet etti. Gül’ün de uğradığı saldırı dolayısıyla Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun, Gül’e, 5 yılın altında hapis cezası alanların (Cumhuriyet gazetesi çalışanları kastediliyor) bu cezaları temyiz işlemi için Yargıtay’a götüremediklerini, bu konuda bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sorduğu öğrenildi. Gül’ün ise, genel bir istinaf düzenlemesi üzerinde çalıştığını aktardığı belirtildi.