Gündem Aynı il iki farklı kaza aynı taktik...

Aynı il iki farklı kaza aynı taktik...

20.02.2016 - 10:33 | Son Güncellenme:

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde birer saat arayla meydana gelen iki farklı trafik kazasında sürücüler kaçarken kazaları başkaları üstlenmeye çalıştı. İki olayı da polisin dikkati aydınlattı.

Aynı il iki farklı kaza aynı taktik...

İlk kaza, saat 22.30 sıralarında Ereğli-Zonguldak Karayolu Belen Sanayi Sitesi mevkiinde meydana geldi. Zonguldak İstikametine giden 67 TR 567 plakalı otomobil, iddiaya göre hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen 29 yaşındaki Selçuk Kandemir'in kullandığı 67 TE 988 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Selçuk Kandemir, ağır yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Kandemir, Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kandemir'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

KAZA YAPAN SÜRÜCÜ OLAY YERİNDEN KAÇTI
Kaza yerine gelen polis, diğer araç sürücüsünü bulmaya çalıştığı sırada bir vatandaş sürücü ve yanındaki 2 kişinin yol kenarındaki istinat duvarından atlayarak kaçtığını söyledi. Sürücü ve arkadaşlarının kaçtığı bölgede arama yapan polis, izlerine rastlayamadı. Bir süre sonra trafik polislerinin yanına gelen 30 yaşındaki Esad D., diğer otomobilin sürücüsü olduğunu ileri sürdü. Esad D. korktuğu için kaçtığını, daha sonra ise pişman olarak geri geldiğini söyledi. Aracın sahibi olduğunu söyleyen 61 yaşındaki Makbule S. de otomobilini emanet olarak Esad D.'ye verdiğini ifade etti. Polis otomobilde yaptığı incelemede bira şişeleri de buldu.

Haberin Devamı


BU VEBALİ KABULLENİYOR MUSUN
Polis ekipleri kaza yapan otomobil kapısındaki hasarı dikkate alıp sürücünün yaralanabileceğini düşünerek Esad D.'nin şoför olduğuna inanmadı. Esad D. ile konuşan trafik polisi, Sürücü sen değilsin. Sağ tarafta çapmadan dolayı kırık var. Ama senin kafanda bir şey yok. Diğer araç sürücüsü hastanede komada. Adamın durumu ağır. Ölse adam ne yapacaksın Bu işin hem maddi hem de manevi tarafı var. Kabulleniyor musun diye konuştu. Olayı kabullendiğini söyleyerek ekip otomobiline binen Esad D., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü sırada sürücünün kendisini olmadığını itiraf etti. Esad D.'nin araç sahibi Makbule S.'nin, oğlunu korumak için kazayı üzerine aldığı iddia edildi. Makbule S.'de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

EHLİYETSİZ OĞUL KAZA YAPTI BABA ÜSTLENDİ
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki ikinci kazada ise ehliyetsiz sürücü 21 yaşındaki Umut Ş. olay yerinden kaçarken baba Bayram Ş., polislere kazayı kendisinin yaptığını söyledi.
Bir süre sonra kaza yerine tekrar gelen Umut Ş.'nin elindeki kanı gören polis, direksiyonda da kan olduğunu fark edince sürücünün oğlu olduğunu anlayıp gözaltına aldı.
Kaza, akşam saatlerinde Topçalı yolu üzerinde meydana geldi. Umut Ş.'nin kullandığı 67 LK 895 plakalı otomobil, Hamzafakıllı mevkiinde yol kenarında yürüyen Veliler Mahallesi Cami imamı Recai Adıyaman'a çarptı. Başını beton zemine çarparak ağır yaralanan imam Adıyaman, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Adıyaman'ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
Kazanın ardından polise giden baba Bayram Ş., sürücünün kendisi olduğunu söyledi. Polise kazayı anlatan Bayram Ş. karşıdan TIR geldiğini ve ışıklarından dolayı yayayı göremediğini söyledi. Kısa süre sonra kaza yerine gelen Umut Ş.'nin elindeki kesikleri gören polis, direksiyonda da kan olduğunu fark etti. Polisin tekrar görüştüğü Umut Ş., otomobili kullandığını itiraf etti. Ehliyetsiz olan Umut Ş. korktuğu için kaçtığını söyledi. Gözaltına alınan Umut Ş., ifadesi alınmak üzere Gülüç Polis Merkezi'ne götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı