Geri Dön
Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Ayşe Begüm Onbaşı hayatı ve başarıları

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Ayşe Begüm Onbaşı hayatı ve başarıları

Dünyaya adını duyuran Türk sporcu Ayşe Begüm Onbaşı kimdir? Dünya şampiyonluğunu kazanan Ayşe Begüm Onbaşı hayatı ve başarıları sayesinde göz dolduruyor. Ayşe Begüm Onbaşı nereli ve kaç yaşında?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Aerobik jimnastikçi olan Ayşe Begüm Onbaşı, kariyerinde ilk defa büyükler kategorisinde yarıştı. Portekiz'in Cantanhe şehrinde gerçekleşen FIG Dünya Kupası'nda altın madalya kazandı ve henüz 17 yaşında aerobik jimnastik tek kadınlar dalında dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Ayşe Begüm Onbaşı kimdir?

9 Aralık 2001 tarihinde Akhisar, Manisa'da doğan genç sporcu, 3 yaşında jimnastiğe başladı. 7 yaşına girdiğinde profesyonel sporcu oldu. 11 yaşında ise ilk defa milli olan Ayşe Begüm Onbaşı birçok farklı yaş kategorisinde 60'ı aşkın madalya kazandı.

Ayşe Begüm Onbaşı hayatı ve başarıları

Dünya çapındaki ilk başarısını 12-14 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü olarak kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, 2016 yılında 15 yaşındayken Güney Kore'de düzenlenen '14. Dünya Aerobik Jimnastik Şampiyonası'nda 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazandı.

2019 yılında Portekiz'in Cantanhe şehrinde düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Kupası’nda ‘Büyükler Tek Kadın Kategorisi’nde ilk kez yarışan Ayşe Begüm Onbaşı burada da altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

2020 yılında düzenlenecek Olimpiyatlar için şimdiden hazırlıklara başlayan ve iddiasını ortaya koyan genç sporcu, Portekiz'den Manisa'ya döndükten hemen sonra "Çıtayı daha yükseğe koydum. Durmak yok, çalışmaya devam. Olimpiyatı kazanana kadar.” hedefini dile getirdi.

Benzer İçerikler