Aydın AYTO Eğitim Günleri başladı

AYTO Eğitim Günleri başladı

25.11.2014 - 10:35 | Son Güncellenme:

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) “Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamındaki ilk etkinliği büyük ilgi gördü.

AYTO Eğitim Günleri başladı

Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) “Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamındaki ilk etkinliği büyük ilgi gördü.
Aydın Ticaret Odası, “Eğitim Günleri Başlıyor” projesi kapsamındaki faaliyetlerinin ilk programını Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde Ahmet Şerif İzgören’in katılımı ile gerçekleştirdi. “Sizin Dükkan Torunlara Kalır mı?” isimli eğitim programına Aydın Ticaret Odası üyeleri ilgi ile izledi. Miletos Konferans Salonu’ndaki programa AYTO Başkanı Hakan Ülken, AYTO Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel, AYTO yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, AYTO üyeleri, ADÜ öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Ülken, eğitim çalışmalarının AYTO tarafından sürdürülmekte olduğunu belirterek “ 2014-2015 dönemi içerisinde çok daha faydalı, üyelerimizin ticari hayatlarında gelişmelerine yönelik önlerini açabilecek bir çok faaliyete imza atacağız. Her ay en az bir adet bu şekilde, çok yoğun katılımın olacağını umut ettiğimiz programlarımız olacak” dedi.

Haberin Devamı


ÜRETİM KÜLTÜRÜNÜ UNUTTUK


Konuşmasına Türkiye’deki iş hayatındaki veriler ile başlayan Ahmet Şerif İzgören, "Türkiye’deki ticari işletmelerin yüzde 99,9’ u KOBİ olarak kabul ediliyor. Bunların yüzde 80’inde çalışan sayısı 10 kişinin altında, yüzde 60’ında 5 kişinin altında, bu KOBİ’ler ihracatın yüzde 60’ını yaparken ithalatın yüzde 39’unu yapıyor. Anadolu’daki o küçük işletmeler, aslında Türkiye’ye para kazandıran kurumlardır. Arada yüzde 20’lik farkı yaratan o büyük kurumsal dediğimiz kuruluşlar, getiriyorlar ürünleri satıyorlar Türkiye’ye ve parayı kazanıyorlar. Öte taraftan baktığınızda sigortasız çalışan 10 milyonun üzerinde Türkiye’de. ‘İşçinin alnının teri kurumadan hakkını öde’ diyen bir hadisin olduğu bu ülkede 10 milyon insanı sigortasız çalıştırıyoruz biz işadamları olarak. Toplanan vergi 200 milyar civarında, bunun 48 milyarını işçi memur öderken, 20 milyarını şirketler ödüyor, kalanı da diğer vergiler. Çalışma yaşındaki 26 milyon kadından 20 milyonu çalışmıyor. Bizim Demirci’de bundan 15 yıl önce yürüdüğünüzde bütün evlerden halı dokuma sesi gelirdi. Şimdi yürüyorsunuz bütün evlerden izdivaç programının sesi geliyor. Bu 20 milyonun çoğu da evli. En büyük derdimiz bu üretim kültürünü unuttuk. Köylü gidiyor yumurtayı marketten alıyor örneği de çok doğru” dedi.

Haberin Devamı


TÜRKİYE VE DÜNYA’DAKİ BAŞARILI KURUMLARIN 4 TEMEL ÖZELLİĞİ


İzgören konuşmasında Türkiye’deki şirketlerin 7. yılda sonlandığını ifade ederek, “Dünyadaki şirketlerin yüzde80’i aile şirketi, 100 yıllık şirket sayısı Türkiye’de 50 civarında, Japonya’da 100 yılı geçmiş aile şirketi sayısı 20 bin, Türkiye’de ortaklıkların yüzde 98’i 7. yılda bitiyor. Türkiye’de ve Dünya’da başarılı kurumlar var bunların 4 tane temel özelliği var. İş kurarken en iyi arkadaşınızla iş kuruyorsunuz, bu işe yaramıyor çünkü farklılıklar işe yarar. Bunun için kurum kültürü, gelecek planlaması, bilgi ve iletişimi çok iyi oluşturmalısınız” diye konuştu.
(MB-İK-Y)
İzgören seminerde gelecek planlaması, etkili iletişim ve bilgiye yatırım yapmanın başarılı bir iş hayatının mutlak unsurları olduğunu ifade ederek, yaşanmış örnekler anlatarak sunumunu tamamladı. Sunumun ardından AYTO Başkanı Ülken, İzgören’e sunumundan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.