Aydın AYTO İŞ HAYATINDAKİ KADINLARI BULUŞTURDU

AYTO İŞ HAYATINDAKİ KADINLARI BULUŞTURDU

23.01.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

AYTO İŞ HAYATINDAKİ KADINLARI BULUŞTURDU

Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın’daki kadın iş dünyasını bir araya getirdi.
AYTO’nun düzenlediği toplantıya Aydın Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Aydın Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Aydın Girişimci Kadınlar Derneği, Aydın İş Kadınları Derneği üyeleri ve İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel katıldı. Toplantının onur konuğu ise Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı oldu.
Açılışta konuşan TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, göreve geldikleri ilk günden beri Aydın Ticaret Odası’nı ortak akılla yöneteceklerini ifade ettiklerini belirterek, “Seçimlerde ve ilk toplantıda konuştuğumuz gibi sürekli birlikte olacağız, projelerimizi birlikte yürüteceğiz, kadın aklını, kadın duygusallığını ve kadın zekasını Aydın için ve Aydın Ticaret Odası için hep birlikte pozitif sinerjiye dönüştüreceğiz diye konuşmuştuk. Bugün kahvaltılı bir toplantıyla ikinci toplantımızı yaptık. Allah ömür verirse ikiler, üç, üçler de onüç olarak devam edip gidecek. Bugün burada Aydın Ticaret Odası’nın ilk kadın meclis üyeleri Bahire Şekerzade ve Belgin Çekmen bulunmakta, Aydın Girişimci Kadınlar Derneği ve Aydın İş Kadınları Derneği üyeleri buradalar. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığını yapan üç tane Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız var. Üçü de bugün burada olacaktı. Maalesef yine kadın hassasiyetinden dolayı bir önceki dönem Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız, şu anda da Yönetim Kurulu Üyemiz olan Sayın Denizhan Sandıklılı, kızının işi ve kariyeri nedeniyle yurtdışına gideceği için torununa bakmak üzere İstanbul’a gittiğinden aramızda olamadı. Her zaman konuştuğumuz kadının iş hayatındaki zorluklarının bir örneğini canlı olarak yaşıyoruz. Hep birlikte devir teslim yapacağımız plaketini alacağı bir toplantıda bulunamadı. Dedik ki biz Aydın Ticaret Odası’nı ortak akılla yöneteceğiz. AYTO Kadın Girişimciler Kurulu’nu oluştururken de hep birlikte ortak akılla oluşturduk. “ dedi.
Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’yı Aydın’lı girişimci kadınlara rol model olmak üzere onur konuğu olarak davet ettiklerini belirten AYTO Başkanı Ülken, “Bugün neden Şebnem Bursalı’yı çağırdık? Başka bir kadını çağıramaz mıydık? Başka biri olamaz mıydı? Olmazdı çünkü Aydınlı, Aydın’dan çıkmış, Aydın’ı her platformda TBMM’de meclis muhabirliği ve medya grubundaki başarılı çalışmaları ile Aydınlı Şebnem Hanım Türkiye’nin holding patronlarının saygı duyduğu, Türkiye’deki siyasetin en üst noktasından en alt derecesindekilere kadar hepsinin değer verdiği, sözünü dinletebildiği, Aydın’ı söyletebildiği, Aydın’ı dinletebildiği, lobi yapabildiği bir ortamda bulunmaktadır. Buna ben kendimde şahit oluyorum. Dedik ki Kadın Girişimciler Kurulumuz ile ilgili ilk organizasyonumuzu Aydın’dan çıkmış başarılı bir kadınla başlatalım. Kendisi bizi hiçbir zaman kırmadığı gibi bugün de kırmadığı için teşekkür ediyorum. Aydınlı, kariyer yapmış, başarılı kadın Şebnem Bursalı’yı aramızda görmekten dolayı çok mutluyum” dedi.
Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ise Aydın’ın anaerkil bir şehir olarak çok güzel projelere imza atacaklarını ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.
AYTO Başkanı Hakan Ülken’e ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ise, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını, kadın hikayelerini ve özellikle başarmış kadın hikayelerini çok önemsediğini ve gazete aracılığı ile paylaştığını ifade etti. Kendi başarı hikayesini Aydınlı kadın girişimciler ile paylaşan Bursalı, “21 yıllık gazeteciyim, mesleğimin en tepe noktasına gelmiş bir gazeteciyim. Bunun sırrı çok çalışmak, çok çalışmak, çok çalışmak. Asla geriye bakmamak. Olumsuz şeylere takılmadan hep ileriye bakmak” diye konuştu.
Toplantının sonunda Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı esen Türker, önceki dönem Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Denizhan Sandıklılı adına AYTO Başkanı Hakan Ülken’e, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı Aydın İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Çekmen’e, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı A. Sefa Yüksel Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülfidan Kendirlioğlu’na plaket takdim etti. Son olarak da Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker, Yeni Asır Genel yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’ya el iğnesi ile işlenmiş bir kolye hediye etti.