Çanakkale Ayvacık'ta Yarım Asırlık Tavşan Etli Pilav Geleneği

Ayvacık'ta Yarım Asırlık Tavşan Etli Pilav Geleneği

19.02.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

Ayvacıkta Yarım Asırlık Tavşan Etli Pilav Geleneği

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Ayvacık Avcılık ve Atıcılık Kulübü, 55 yıl önce başlatılan ve geleneksel hale gelen hayırlarında tavşan etli pilav dağıtıyor.
Ayvacık Avcılık ve Atıcılık Kulübü Başkanı Mustafa Karabulut, kulüp olarak 55 yıl önce başlatılan hayır geleneğini bu yıl da devam ettirdiklerini vurgulayarak, “Yarım asırdır tavşan etli pilav dağıtıyoruz. Bu yıl yapılacak hayır için bir ay önce çalışmalara başladık. Avladığımız 36 tavşanla beraber 700 kişilik pilavımızı hazırlattık. Sonra bu tavşanların etleriyle yapılan pilavı hafta sonunda yatsı namazının ardından bölgedeki avcılara, vatandaşlara ikram ettik. Avcıların bir araya gelmesini, kaynaşmasını da sağlayan bu uygulamayı gelecek yıllar da sürdürmeyi istiyoruz” dedi.
Pilavdan yiyen vatandaşlar ise avcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yazarlar