Balıkesir Ayvalık Belediyesi'nden Muhtarlara Taşköşk Ziyafeti

Ayvalık Belediyesi'nden Muhtarlara Taşköşk Ziyafeti

20.10.2017 - 13:44 | Son Güncellenme:

.

Ayvalık Belediyesinden Muhtarlara Taşköşk Ziyafeti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Ayvalık Belediyesi tarafından ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarına yönelik görkemli bir akşam yemeği verildi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in ev sahipliğinde; Altınova mahallesinde Ayvalık Belediyesi’ne ait Taşköşk Restoran’da gerçekleşen yemekte; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Fikret Bakır, İlçe Jandarma Komutanı Özay Dörttepe, Belediye Başkan Yardımcıları, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, ilçedeki köy ve mahalle muhtarları eşleriyle birlikte hazır bulundu.
Taşköşk’ün çam kokusunun içine sindirerek tarihi binaya giriş yapan seçkin davetliler, damak tadını zirveye taşıyan zengin bir menünün karşıladığı gecede konuşan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Muhtarlar Günü nedeniyle düzenledikleri geceye icabet eden tüm seçkin konuklara teşekkür etti.
Başkan Gençer yaptığı konuşmada, “Ayvalık Belediyesi olarak bugünden itibaren kırsal mahallerimizdeki tüm köy yollarını yapmaya başladık. İnşallah Hasat Şenliklerimiz de Akçapınar kırsal mahallemizde olacak. Ayvalık’ın her köşesinde Hasat Şenliklerimiz devam edecek. Herkesi bu güzel etkinliklerimize bekliyoruz. Eğer Ayvalık’a bir tane çivi çakacaksak, bunu hep birlikte yapmamız lazım. Kaymakamlık Ayvalık Belediyesi ve muhtarlarımız ve daire amirlerimizle birlikte Ayvalık’a hizmet edebilmek için hepimiz başımızı taşın altına koyduk. Ayvalık’ta mülki amir değişikliği ile yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönemde yeni bir heyecanla, yeni bir umutla Ayvalık’a daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Görev süremizde 3 buçuk yılımızı tamamladık. Ayvalık Belediyesi artık daha rahat ve hızlı hareket edebilen bir hale geldi. Bizim görev süremizin sona ermesine 1 buçuk yıl kaldı. Bu 1 buçuk yılda bugüne kadar projelendirdiğimiz, alt yapı başta olmak üzere halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımız olacaktır. Mesela yarından itibaren Altınova’nın Sahil bölgesine sıcak asfalt dökümümüz başlıyor. Sarımsaklı, Küçükköy, Şirinkent, Lale Adası’nda da aynı çalışmalarımız start alıyor. Yaklaşık 35 gün sonra 150 Evler Mahallesi’nde dolmuş yolu güzergahlarının asfaltlanmasına ait çalışmalar tamamlanmış olacaktır. Sayın Kaymakamımız göreve gelir gelmez ilçede dev bir eğitim seferberliği başlatma kararı almıştır. Bizde bu konuda kendilerine tam destek vereceğiz” dedi.
Gecede konuşan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ise; bu yıl üçüncüsü düzenlenen Muhtarlar Günü nedeniyle ilçedeki muhtarlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Muhtarlıklar bizim idari yapılanmamız içerisinde çok özel bir yeri olan kurumlardır. Seçim olarak da bakıldığında muhtarlıklar, demokrasinin en özel ve yalın halini oluşturan seçimlerdir. Muhtarlarımızın mahalleleri için yaptıkları çalışmalar ve talepler bizim için önemlidir. Bu duygularla muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ayvalık Belediyesi tarafından Muhtarlar Günü nedeniyle hazırlanan pasta; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Garnizon Komutanı Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Sahilkent Muhtarı Safiye Ayla Erdil ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yener Koşvar tarafından kesildi.
Geceye; Fethiye Mahallesi Muhtarı Harun Ziyansız’ın da 47 yaşına girmesi nedeniyle hazırlanan sürpriz doğum günü kutlaması damgasını vurdu.
Gecenin sonundan Ayvalıklı muhtarlar kendileri için özel bir günde böylesi bir nezih yemeği düzenlediği için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e teşekkür etmeyi ihmal etmediler.