Balıkesir AYVALIK BELEDİYESİ ZABITASINDAN MARKASIZ ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

AYVALIK BELEDİYESİ ZABITASINDAN MARKASIZ ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

03.09.2015 - 17:39 | Son Güncellenme:

.

AYVALIK BELEDİYESİ ZABITASINDAN MARKASIZ ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

Ayvalık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptığı operasyonda 70 litre üretim yeri belli olmayan markasız zeytinyağına el koydu.
Sarımsaklı ve Ayvalık Perşembe Semt Pazarlarında zeytinyağı satıcılarına yönelik denetim yaptı.
Yapılan denetimlerde satış izni bulunmayan seyyar satıcılara yönelik denetimlerde üretim yeri belli olmayan ve markasız ambalajlarda satılan 70 litre zeytinyağına el konuldu.
Zabıta tarafından alınan patenti bulunmayan, menşei belli olmayan ve markasız zeytinyağlar tahlil için ilgili laboratuara gönderilirken, bunları satan seyyar satıcılar hakkında da tutanak tutuldu.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tağşiş zeytinyağları karşı Ayvalık Belediyesinin yetkileri ne ise sonuna kadar kullanmaya hazır olduklarını bildirdi.
Başkan Gençer, “Bizim yetkimiz dahilinde pazaryerlerinde, Pazaryerlerinin dışında nerede yetkimiz varsa özellikle sağlıkla ilgili konularda kullanırız. Ayvalık’ın kendine özgü bir ürünü var zeytinyağı; bizi en çok zeytinyağıyla ilgili olumsuzluklar yaralar. Zeytinyağının içine belki sağlıksız bir madde katmıyorlar ama bilindiği gibi başka yağlardan tağşiş yaparak zeytinyağının hem kalitesini düşürüyorlar, kem de tüketiciyi aldatıyorlar. Bunu engellemek için biz belediyenin kolluk kuvvetleri olarak zabıtamızın ne yetkisi varsa kullanmaya hazırız” dedi.
Ayvalık Zabıta Müdürü Hasan Narin, bu tip denetimlerin sık sık tekrarlanacağını ve halkın sağlığını tehdit edici ürünlerin satışına izin verilmeyeceğini söyledi.