Balıkesir AYVALIK’TA AYAKKABI BOYACILARI YENİ SANDIKLARINA KAVUŞTU

AYVALIK’TA AYAKKABI BOYACILARI YENİ SANDIKLARINA KAVUŞTU

26.08.2016 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

AYVALIK’TA AYAKKABI BOYACILARI YENİ SANDIKLARINA KAVUŞTU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından ilçede ayakkabı boyacılığı yapan 11 vatandaşa yeni ayakkabı boya sandıkları satın alındı. Son derece modern ve nostaljik görünümleriyle dikkat çeken boya sandıklarının dağıtımını Belediye Başkanı Rahmi Gençer bizzat kendi elleriyle yaptı.
Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Başkan Gençer, ilçede kundura boyacılığı yapanlar için daha modern bir görünümle hizmet vermelerini sağlamak adına Gaziantep’te yaptırdıkları sandıkların bu vatandaşların gelirlerini arttıracağına inandığını söyledi.
Ayvalık’ın turizm alanında Türkiye’nin ve dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Rahmi Gençer, “İlçemizde ailelerinin geçimlerini ayakkabı boyacılığından sağlamaya çalışan 11 kardeşimizin derme çatma ve son derece kötü görünüm sergileyen boya sandıklarını daha modern ve daha şık bir görünüme kavuşturabilmek istedik. Bu sayede hem bu vatandaşlarımızın ekonomik açıdan gelirlerini yükseltmek hem de bu sandıkların ilçemize yakışır bir görünümde olmasını istedik. Gaziantep’te yaptırdığımız bu sandıkları bugün sahiplerine dağıtıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Yepyeni ve pırıl pırıl boya sandıklarına kavuşan 11 kundura boyacısı esnaf ise duydukları büyük memnuniyeti ifade ederek, duyarlılığı nedeniyle Belediye Başkanı Gençer’e teşekkür etti.