Ankara Ayvalık'ta Yelken Yarışı

Ayvalık'ta Yelken Yarışı

17.03.2018 - 17:32 | Son Güncellenme:

.

Ayvalıkta Yelken Yarışı

BALIKESİR (AA) - Ayvalık ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla yelken yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü öncülüğünde, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübünün öncülüğünde düzenlenen yarışlar, optimist ve laser etaplarından oluştu.

Ayvalık Yelken İhtisas Kulübünün yanı sıra İzmir'den Göztepe Yelken Kulübü ile yine İzmir-Urla Çeşmealtı Yelken Kulübü bünyesinde 7 laser, 25 optimist olmak üzere 32 sporcu mücadele etti. Yarışmaların ilk gününde; Göztepe Yelken Kulübü liderliğe yükseldi.

Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Hakan Kaldırımcı, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'ncü yıl dönümünde şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu etkinlik Ayvalık'ta bir ilktir. Bundan sonra da bu etkinliğin her yıl düzenlenerek, gelenekselleşmesini arzu ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

İki gün sürecek olan yarışmaları Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in yanı sıra çok sayıda sporsever izledi.