Balıkesir Ayvalık'taki sel afetinin ardından yardıma koştu

Ayvalık'taki sel afetinin ardından yardıma koştu

05.12.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta yaşanılan sel afetinde zarar gören mağdurlara devletin pek çok kurumundan daha hızlı davranarak yardımına Hızır gibi yetişen yine Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı oldu.

Ayvalıktaki sel afetinin ardından yardıma koştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta yaşanılan sel afetinde zarar gören mağdurlara devletin pek çok kurumundan daha hızlı davranarak yardımına Hızır gibi yetişen yine Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı oldu.
Ayvalık’ta geçtiğimiz pazartesi akşamı başlayan şiddetli yağışla birlikte harekete geçen Fatma Cavlı ve ekibi; Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Kaymakamlığı’nın da lojistik destekleriyle sel sularından zarar gören vatandaşlara battaniye, elbise, gıda, sıcak yemek, odun-kömür, yatak, yorgan, koltuk, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, perde gibi bir ev için gereken her türlü yardımları yaparak gönüllerde bir kez daha taht kurdu.
Fatma Cavlı, sel mağdurlarının yanı sıra da sel sularından etkilenen öğrencilere de eşofman, ayakkabı, mont, kazak, pantolon, iç çamaşırı, çorap, mama, süt gibi desteklerde bulunarak minikleri de unutmadı.
Sel afetinden sonra yaklaşık 25 kamyon giyim eşyasını afetzedelere ulaştırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden, ‘Ayvalık’ın Fatma Anası’ olarak da nitelendirilen Ayvalık Şefkat Evleri Derneği Başkanı Fatma Cavlı, “Biz sadece gönüldaşlarımız olarak kabul ettiğimiz bağışçılarımızın ihtiyaç sahipleri için bize teslim ettikleri yardım malzemelerini sel mağdurlarına ulaştırdık. Allah bağışçılarımızdan binlerce kere razı olsun. Bu yardımların ulaştırılmasında bizlere gönülden destek veren Ayvalık Kaymakamlığı ile Ayvalık Belediye Başkanlığı ve bu iki kurumun bünyesindeki tüm birimlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Ayvalık’taki sel afetinin geride bıraktığı enkazın basında yansıtılandan çok daha büyük olduğunu kaydeden Fatma Cavlı, “Ne yazık ki sel suları binlerce vatandaşımıza büyük darbe vurdu. Bu soğuk kış günlerinde evlerinin için metrelerce çamurla dolan sel mağdurlarımızın halen daha yardıma ihtiyaçları var. Bu konuda halkımızdan kullanmadıkları her türlü giyim, ev eşyası ve mutfak gereçlerine ihtiyacımız var. Duyarlı dostlarımızdan yardım ellerini üzerimizden eksik etmemesini talep ediyoruz” diye konuştu.