Ayvalık tostu nasıl yapılır, açıklıyoruz. Yemek yapmak için acelesi olanların, evdeki malzemeler ile kolaylıkla hazırlayabilecekleri ayvalık tostu ülkemize özgü tost çeşitlerinden biridir. Kahvaltı sofralarınızın ya da tüm öğünlerinizin yerine geçecek ayvalık tostunu püf noktalarıyla sizin
için anlattık. Peki ayvalık tostu nasıl yapılır? İşte ayvalık tostu tarifi... 

Ayvalık tostu nasıl yapılır?

Balıkesir'in meşhur lezzetleri olarak bilinen ayvalık tostu nasıl yapılır, sizin için açıkladık. İstediğiniz malzemeler ile 
hazırlayabileceğiniz ayvalık tostu tarifi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Malzemeler: 

-4 parça ayvalık tost ekmeği (2 kişi için)
-6 ince dilim kaşar peyniri
-10 adet sosis (küçük boy)
-15 ince dilim salam
-7-8 dilim sucuk
-1 adet domates
-1 küçük kase rus salatası
-3-4 adet salatalık turşusu
-Tuz
-Etleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-Sosis, salam ve sucukları yapışmaz tavaya çok az yağ ekleyerek soteleyin.

-İzli tavayı ısıtın, sonra kalın dilimlediğiniz Ayvalık Tost ekmeklerini ısınmış izli tavaya yerleştirin.

-Üzerilerine isterseniz elle, iserseniz başka bir tava yardımıyla bastırın ve biraz ekmeğin hacim kaybetmesini sağlayın.

-Ekmeklerin üzerinde tavanın izi çıkınca diğer taraflarını çevirip aynı işlemi tekrar edin.

-Daha sonra tavadan kaldırmadan tostu yapmaya başlayın. Önce 3 dilim kaşarı ekmeğin üzerine yerleştirin, ardından salam sucuk sosis karışımını ekleyin, 3 kaşık kadar rus salatası, 3 dilim domates biraz turşu ve isteğinize göre ketçap ekleyin.

-En son üste 3 dilim daha kaşar koyun ve diğer ekmeği üzerine kapatıp tavayı tekrar üzerine koyup bastırın.

-Tost haline getirip bastırırken ocağın altını kapatın. İçindekiler erimeye başlayınca tabağa alıp servis edin.

Afiyet olsun...