Balıkesir Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Yeni Sezon Çalışmalarına Başladı

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Yeni Sezon Çalışmalarına Başladı

19.06.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

AİMA Başkanı Prof. Dr. Ali: "Mersin, İstanbul ve Ankara’dan katılan 4'ü kız 8 konservatuvar öğrencisiyle bu sene ilk kez Edremit’in Güre Mahallesi'nde konser vereceğiz"

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Yeni Sezon Çalışmalarına Başladı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) yaz dönemine ait ilk çalışmasını Onur Özkaya yönetiminde kontrabas double bass masterclass ile başlattı.

Haberin Devamı

AİMA merkezi Tuncay Barutçu Evi’nde başlayan çalışmalara ilişkin bilgi veren AİMA Başkanı Prof. Dr. Filiz Ali, "Eğitim çalışmalarına kontrabas masterclass ile başladık. Bu yıl temmuz ayının ortasından itibaren 4 günlük bir festivalimiz olacak. Mersin, İstanbul ve Ankara’dan katılan 4'ü kız 8 konservatuvar öğrencisiyle bu sene ilk kez Edremit’in Güre Mahallesi'nde konser vereceğiz. Ayvalık’taki Kültür ve Sanat Günleri’ne de katılıyoruz. Bunu Ayvalık Belediyesinin destekleriyle yapıyoruz. Hem eğitim açısından hem de halka açık konserlerimizde Ayvalık ve çevresindeki ilçelere katkıda bulunacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Prof. Dr. Ali, hazırladıkları program kapsamında 22-30 Temmuz'da dünyaca ünlü keman sanatçıları Andrej Bielow, Elif Tarakçı Akyar, Pelin Halkacı Akın ve Marco Misciagna yönetiminde keman ve viyola viyolin masterclass çalışmaları, sonrasında 7-13 Eylül'de Alexander Rudin yönetiminde viyolonsel cello masterclass çalışmaları ve 15-22 Eylül'de dünyaca ünlü piyano virtüözü İdil Biret yönetiminde piyano masterclass kurslarını da gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, AİMA tarafından başlatılan bu yılın ilk çalışma programı Onur Özkaya yönetiminde, kontrabas double bass masterclass'ın ardından 8 kursiyer 23 Haziran'da Alibey Kültür Merkezinde saat 20.00’de masterclass konseri verecek.