Balıkesir AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR’A YENİ KULÜP BAŞKANI

AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR’A YENİ KULÜP BAŞKANI

19.11.2014 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

AYVALIKGÜCÜ BELEDİYESPOR’A YENİ KULÜP BAŞKANI

Spor Toto 3. Lig, 3. Grupta zirve mücadelesi veren Ayvalıkgücü Belediyespor’da Kulüp Başkanı Mahmut Ekinci ile üç yönetim kurulu üyesinin istifa etmesinin ardından, başkanlığa yönetim kurulu üyelerinden Dr. Mehmet İrfan Vural getirildi.
Sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen yeni Kulüp Başkanı M. İrfan Vural, eski Başkan Mahmut Ekinci’nin yanı sıra yönetim kurulu görevinden istifa eden Samet Varol, Uğur Berk ve Kadri Kaya Karayıldı’ın yerine de yedek yönetim kurulu listesinden Hüseyin Iğdır, Nuri Uncu, Göksel Durko ve Nuri Özkan isimlerinin getirildiğini açıkladı.
Söz konusu istifaların kırmızı-beyazlı camiada bir kriz olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydeden Başkan Vural, istifa edenlerin özel işlerinin yoğunluğu sebebiyle bu kararı aldıklarını savunarak, kulüp yönetiminde herhangi bir olumsuz durumunun bulunmadığını ve istifa eden isimlerin de kulübe maddi ve manevi desteklerini sürdüreceklerini söyledi.
İstifaların ardından kulüp yönetiminin toplanarak, genel kurulu yapılıp yapılmamasına yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Başkan M. İrfan Vural, “Bu toplantıda ortak tavrımız, kendi içimizden bir başkanın seçilmesi ve eksilen yönetim kuruluna da yedek üyelerden isimlerin kaydırılmasına yönelik oldu. Cuma günü yaptığımız toplantıda da yönetici arkadaşlarımız şahsımı başkan olarak görevlendirmeyi uygun buldu” dedi.
Daha önceki yönetim kurulu üyeliklerinde bulunanların görevlerini sürdüreceğini, ancak muhasip üyeliğin Mehmet Babayiğit tarafından yürütüleceğini kaydeden Vural, yönetim değişikliğinin Ayvalıkgücü Belediyespor’un sahadaki başarısına gölge düşürmeyeceğine inandığını söyledi.
Kırmızı-beyazlı ekibin kısıtlı gelir kaynaklarına rağmen, ligde bulunan birçok belediye destekli ve ekonomik anlamda kendisinden kat be kat güçlü takımlar karşısında büyük bir başarıyla mücadele ettiğine işaret eden Vural, “Maddi sıkıntılarımız var. Kulübü 600 bin lira gibi bir borçla devraldık. Bu borçların bir kısmını ödemeye başladık. SGK borçlarımızı da yapılandırdık ve önümüzdeki günlerde bu borçları ödemeye başlayacağız. Gelirlerimiz oldukça kısıtlı. Ama buna rağmen teknik heyetimiz ve futbolcularımızın fedakarlığıyla halen ligde ikinci sıradayız. Oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Amacımız lig sonunda playoff’a kalabilmektir. Buna ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.