Gündem Az seks çok romantizm!

Az seks çok romantizm!

25.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şili medya takip merkezinin başındaki isim Manuelo Gumucio, Türk dizilerinin başarısını çözdü. Gumucio, ‘İnsanlar Türk dizilerindeki gibi geleneksel romantizm öğelerini seviyor. Bu format hiç eskimiyor’ dedi

Az seks çok romantizm

Türkiye’de yayınlandıkları tarihlerde izlenme rekorları kıran diziler, Avrupa’da birçok ülke tarafından satın alınıyor ve gösterilmeye devam ediyor. Fransız AFP ajansı Türk dizileri çılgınlığının son durağı Güney Amerika’dan izlenimler aktardı.
Şili’de yayın yapan ‘Mega’ adlı TV kanalı, izlenme oranındaki düşüşün ardından yurtdışından dizi satın alma yoluna gitmişti. Başrollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in yer aldığı ‘Binbir Gece’ adlı dizi Şili televizyonlarında gösterilmeye başlandığı tarihten bu yana büyük bir üne kavuştu.

‘Tesadüf değil’
Kanal, dizinin bu başarısının ardından “Muhteşem Yüzyıl”, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” ve “Ezel” dizilerinin de yayın hakları için anlaşma imzaladı.
Şili medya takip merkezinin başındaki isim olan sosyolojist Manuelo Gumucio, “Türk dizilerinin Şili’de böyle bir başarı kazanması tesadüf değil. Dizilerde geleneksel romantizm öğeleri oldukça yer alıyor. İnsanlar geleneksel formattaki hikâyeleri, aşk ve aile ilişkilerini seviyorlar. Bu, hiçbir zaman eskimeyen uluslararası bir format” dedi.
Televizyon eleştirmeni Rene Naranjo ise Şili’de yayınlanan yerli dizilerin son dönemlerde çok fazla erotizm, şiddet ve uyuşturucu ögeleri içerdiğini, Türk dizilerinin bu temalardan farklı olduğu için izleyicinin beğenisini kazandığını belirtti.