Kastamonu AZDAVAY, ENDURO AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİNE HAZIRLANIYOR

AZDAVAY, ENDURO AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİNE HAZIRLANIYOR

28.10.2014 - 10:28 | Son Güncellenme:

.

AZDAVAY, ENDURO AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA EV SAHİPLİĞİNE HAZIRLANIYOR

Kastamonu’nun Azdavay ilçesi Enduro Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz aylarda ’Suğla Yaylası’nda, Karadeniz Havzası’nda Macera Turizm Ağının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında yapılan Macera Sporları Festivali ve Türkiye Enduro Şampiyonası 4. Ayak Yarışları’na ev sahipliği yapan Azdavay ilçesi, önümüzdeki aylarda Avrupa Enduro Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Ağustos ayında Macera Sporları Festivali kapsamında dağ koşusu, dağ bisiklet yarışı, Horma Kanyonu geçişlerinden oluşan ve bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan etkinlik ile Türkiye Enduro Yarışları’nda ev sahibi sıfatıyla gösterdiği başarıdan sonra Azdavay, Avrupa Şampiyonası için girişimlere başladı. Suğla Yaylası’nda hazırlanan pistte hünerlerini sergileyen ve dereceye girmek için onlarca kişinin yarıştığı etkinlikler sonrası hedef büyüten Azdavay, Avrupa’ya göz kırpmaya başladı.
Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ile görüştüğünü dile getiren Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Ağustos ayında ilçede gerçekleştirilen etkinliklerde yöre halkı ve misafirlerin çok günler anlar yaşadıklarını söylemeleri üzerine farklı girişimlere başladıklarını belirtti. Gerekli girişimlerin ardından etkinliğin detaylarının netleşeceğini açıklayan Civelek, Azdavay’ın Avrupalı macera turizmi tutkunlarını ağırlamaktan gurur duyacağını söyledi.