Kocaeli AZERBAYCAN HEYETİ BAŞKAN YARDIMCISI BULUT’U ZİYARET ETTİ

AZERBAYCAN HEYETİ BAŞKAN YARDIMCISI BULUT’U ZİYARET ETTİ

25.02.2016 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

AZERBAYCAN HEYETİ BAŞKAN YARDIMCISI BULUT’U ZİYARET ETTİ

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Hocalı Anıtı’nda gerçekleştirilecek olan anma programı öncesinde İzmit’e gelen Azerbaycan heyeti, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut’u makamında ziyaret etti.
Hocalı Soykırımı sebebiyle İzmit’te düzenlenen anma programı öncesi Azerbaycan Milletvekili Qanira Paşayeva, Azerbaycan İstanbul Konsolosu, Yedulla Paşayev ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut’u makamında ziyaret etti. İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan Hocalı Anıtı’nda gerçekleşecek olan anma programı öncesi Başkan Vekili Bulut’a yaptıkları ziyarette konuşan Azerbaycan Milletvekili Qanira Paşayeva, “24 yıl önce Ermenilerce katledilen şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Allah böyle acıları milletimize bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Ziyaretinde Türkiye’nin terörle mücadelesine de değinen vekil Qanira Paşayeva, “Cumhurbaşkanınızın ve hükümetinizin yürüttüğü başarılı politikalarla terörün kökü kuruyacak. İnsanlarımız bir daha Hocalı katliamı gibi acılar yaşamasın. Bu katliam karşısında İzmit’in hassasiyeti sebebiyle teşekkürü borç biliyoruz. İzmit her zaman sevgisiyle, ilgisiyle desteğini esirgememiştir. Birliğimizin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Ziyaretlerinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Vekili İbrahim Bulut ise, “Azerbaycan ile Türkiye aynı bedenin bir parçasıdır. Parmağımız acıdığında vücudumuzdaki tüm organlarımız bu acıyı hissediyorsa, bizde ülkenizde yaşanan tüm acıları aynı derecede hissediyoruz. Hocalıda yapılan bu katliamı sanki Türkiye topraklarında yaşanmış gibi hissettik. Son dönemde Türkiye’nin terörle mücadele noktasında yaşadığı sıkıntılı süreçte Azerbaycan’ın çok net ve tüm dünyaya meydan okurcasına desteği bizleri memnun etti. Memnun ettiği kadarda duygulandırdı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı vücudun uzuvları gibi birlikte durmaya, haksızlık karşısın da birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Bizim birlikte oluşumuz zalimleri korkutacaktır. Zulümleri unutmayacağız ki, unutturmayacağız. Bundan sonraki nesillerin sağduyulu davranmalarını sağlamak bizlerin görevidir” dedi.