İzmir AZERBAYCANLI İŞ ADAMI İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

AZERBAYCANLI İŞ ADAMI İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

23.03.2015 - 09:49 | Son Güncellenme:

.

AZERBAYCANLI İŞ ADAMI İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

İzmir Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı (AKİDER) ve Azerbaycanlı iş adamı Dr. Asıf Kurban, İzmir 1. Bölgeden AK Parti Milletvekili aday adayı oldu.
İzmir’de faaliyet gösteren Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı (AKİDER) ve Azerbaycanlı iş adamı Dr. Asıf Kurban, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimlerde TBMM’ye girebilmek için, İzmir 1. Bölgeden AK Parti Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Uzun yıllardır İzmir’de yaşayan Asıf Kurban, seçim çalışmalarını hızla sürdürürken, partililerinde takdirini topluyor. Ziyaretlerinde coşkuyla karşılanan Dr. Asıf Kurban, neden milletvekili olmak istediğini anlattı. Meclis’te hem İzmirlilerin, hem de Azerbaycanlı vatandaşların da sesi olmak istediğini ifade eden Kurban, önemli projelerini hayata geçirmek istediğini belirtti. Kurban, “AK Partiden aday oldum; çünkü verilen vaatler yerine yetirildi. Türkiye ekonomik, sosyal ve demokrasi anlamında çok ilerledi ve uzun vadeli hedefler koyabildi. Bölgede birçok ülkede ekonomik sıkıntı olmasına rağmen, Türkiye ekonomik olarak istikrarlı ülkelerin arasında yer aldı. Türk birliği konusunda başarılı adımlar atıldı. Azerbaycan ve diğer Türk Cumhuriyetleri ile olan yakın ilişkileri daha da ilerletildi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in, dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Hoşgeldiniz Tayyip abi’ diye karşılaması bunun göstergesidir. Ben de o bölgelerin kültürünü ve dilini iyi bildiğimden güzel giden ilişkilerin daha da iyi olması için çalışacağım” dedi.
"İZMİR’E YABANCI YATIRIMCILARIN GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIM"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yakın dostluğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili aday adayı Dr. Asıf Kurban, İslam dünyasında Türkiye’nin önemli adımlar attığını dile getirdi. Kurban, “Çok önemli projelerden birinin, TANAP‘ın 17 Mart günü Kars’da temel atma töreni oldu. Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yakın dostluğu bu projelerin ortaya çıkmasına sebep oluyor. İslam Dünyasında da Türkiye gerekli adımları attı ve bunun olumlu sonuçlarını ileriki dönemlerde alır” şeklinde konuştu.
Milletvekili seçilmesi halinde İzmir’e katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Asıf Kurban, İzmir için yabancı yatırımcılarla görüşmeyi planladığını vurguladı. AK Partili Kurban, sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Ben milletvekili seçilirsem düşünüyorum ki, öncelikle İzmir’e çok faydam olur. Ekonomik anlamda İzmir’e yabancı yatırımların gelmesini sağlamaya çalışacağım. İzmir son yıllarda gelişemedi ve nüfuz olarak az olan birçok şehir İzmir’i gelişmişlik anlamında geçti. İzmir’in sorunları çok. Bu sorunları ve çözüm yollarını biliyorum, bunları vatandaşlarımıza anlatmamız lazım ve hep birlikte çözmemiz lazım. Sorunların çözülmesi zor değil, sadece çalışmak ve yine de çalışmak lazım. İzmir Türkiye’nin Batıda yer alan şehirlerinden. Fakat ekonomik, turizm ve gelişmişlik anlamında hak ettiği yerde değil. Gençlerin iş için başka büyük şehirlere gitmesi, turistin az gelmesi bunun göstergelerindendir.”